Sport
POKRETAČKA SNAGA BIJELO-PLAVIH: PETAR BOČKAJ

Na dobrom smo putu, upišemo još tri pobjede i evo nas na drugom mjestu
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Petar Bočkaj bio je čovjek odluke na Poljudu. Njegov pogodak donio je Osijeku tri vrlo vrijedna boda s kojima je ostao rame uz rame s Lokomotivom kada je u pitanju utrka za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Pero je nakon koronastanke jedan sasvim novi igrač. Prije pauze njegov se doprinos najčešće vidio u ofenzivi, a imao je problema i s tjelesnom spremom. Međutim, danas je Pero u pravom smislu riječi pokretačka snaga bijelo-plavih. Ima ga po cijelom terenu, daje veliki doprinos i u defenzivi, a to ne utječe na njegovu učinkovitost u napadačkim akcijama. Kada mu je lopta u nogama, i čarolija je uvijek negdje blizu, a najbolji dokaz u kakvog se igrača transformirao Bočkaj u vrijeme koronastanke svakako je veliki pljesak kojim ga je nagradila splitska publika kada ga je trener Ivica Kulešević pred kraj susreta odlučio povući s terena. Splitska publika jest temperamentna i žestoka, ali zna i nagraditi majstora u suparničkim redovima. Nije se često događalo da Osijekovi igrači u Splitu budu ispraćeni pljeskom domaćih fanova, što samo govori koliko je vrijedna ta pobjeda.


- Osvojili smo vrlo važna, možda i ključna, tri boda u borbi za drugo mjesto. Došli smo u Split po pobjedu, ali smo isto tako znali kako je susret i za Hajduk jednako važan. Pokušavali smo se nametnuti u igri, i to nam je često uspijevalo, bacali smo se na glavu, a morali smo teško raditi i puno trčati kako bismo došli do tog rezultata. I vrijeme je bilo teško za igru, a ne treba zaboraviti ni kako smo mi imali tri derbija u osam dana. Ima i ponešto umora kod nas, pa smo zato na Poljudu možda igrali malo slabije nego protiv Rijeke, ali tri boda su tu i tome se ne gleda u zube - kaže Petar Bočkaj, junak pobjede bijelo-plavih u Splitu.


Pobjeda protiv Hajduka mogla bi se doista pokazati vitalnom u borbi za drugo mjesto koju Osijek vodi s Lokomotivom. Ostali su bijelo-plavi na samo bod zaostatka tri kola prije kraja, s tim da im "lokosi" u posljednjem kolu trebaju doći u Gradski vrt. Situacija kakva se prije mjesec dana mogla samo sanjati.


- Trijumf u Splitu mora nam biti dobar poticaj za samu završnicu sezone. Još tri pobjede i evo nas na drugom mjestu - sa smiješkom je zaključio Bočkaj, pa dodao:


- Na dobrom smo putu, ali posao nije završen. U subotu protiv Istre 1961 na svom terenu trebamo nastaviti niz uspješnih igara koji smo pokrenuli nakon koronastanke.
Kao i na Bočkajevoj, tako se i na igri Osijeka osjeti ozbiljan napredak u odnosu prema vremenu prije stanke. Zbog toga se u gradu na Dravi svi imaju puno pravo nadati kako će im ova sezona donijeti nešto dosad nedoživljeno, a to je osvajanje drugog mjesta i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. A do jučer "nestašni dečko" Petar Bočkaj prometnut će se u jednog od junaka tog uspjeha jer su baš njegovi pogodci odlučili ključne utakmice protiv Lokomotive i Hajduka. D.Keler
PODRŠKA NAVIJAČA PUNO JE ZNAČILA
Osijek na Poljudu nije bio sam. Skupina od 40-ak kohortaša došla je u Split podržati nastojanja bijelo-plavih da dođu do pobjede. I nije ta podrška bila uzaludna jer se ta mala, ali hrabra skupina navijača bijelo-plavih kući vratila zadovoljna.

- Hvala našim navijačima što su vjerovali u nas i došli nam pružiti podršku u Splitu. Bez njih sve ovo što radimo ne bi imalo smisla. Nadam se kako će u sljedećoj utakmici u Gradskom vrtu protiv Istre 1961 atmosfera opet biti poticajna s još više publike jer su pred nama ključne bitke za drugo mjesto - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike