Regija
UGOVORI ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA

Potpora razvoju lokalne zajednice
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
ŽUPANJA

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić prošlog je petka u Vinkovcima uručio ugovore o dodjeli nepovratnih sredstava za projekte u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Općina Gunja dobila je 300.000 kuna za rekonstrukciju ceste u Hrastovoj ulici, a načelnik Anto Gutić očekuje i aneks ugovora za dodatnih 100.000 kuna. Gunjanci su Ministarstvu poslali zamolbu jer su u tijeku brojne aktivnosti i projekti u kojima Općina mora osigurati svoj udjel sufinanciranja i dodatna sredstva puno će im značiti.

- Vjerujem da će nam izaći u susret i da će dio neraspoređenog novca koji ostane, kao i svake godine, naknadno dijeliti korisnicima. Cijeli projekt košta 772.000 kuna. I kada nam odobre dodatna sredstva, Općini i dalje ostaje popriličan iznos od 332.000 kuna koji mora sama isfinancirati - kaže Gutić.

Ugovor za Općinu Vrbanja, vrijedan 350.000 kuna, preuzeo je načelnik Velimir Redl.

- Sredstva su nam odobrena za rekonstrukciju raskrižja Ulice Matije Gupca i Zelenjaka. Raskrižje je dosta prometno, a u vrlo je lošem stanju. To je put prema osnovnoj školi i ondje se često mimoilaze automobili, prolaze autobusi, a zbog opterećenja je na nekoliko mjesta već i propalo. Ulicom Zelenjak prometuju i veliki kamioni i bilo je nužno obaviti rekonstrukciju raskrižja. Radovi su počeli i konačno ćemo kvalitetno riješiti ovaj problem - kaže Redl. Ukupna vrijednost projekta je 490.000 kuna plus PDV.

Načelniku općine Cerna Goranu Begoviću uručen je ugovor kojim je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo 450.000 kuna za rekonstrukciju Društvenog doma u Šiškovcima.

- Ovaj tjedan trebao bi ići natječaj za izbor izvođača radova, a rok završetka je 12 mjeseci - kazao je. Ukupna vrijednost projekta je 1.500.000 kuna. Načelnik općine Drenovci Jakša Šestić preuzeo je ugovor vrijedan 400 tisuća kuna za izgradnju prometnice u naselju Drenovci.

Inače, Ministarstvo regionalnog razvoja je u Programu održivog razvoja lokalne zajednice izdvojilo približno 2,5 milijuna kuna za sufinanciranje projekata na području županjske Posavine.

Gradu Županji odobreno je 350.000 kuna za rekonstrukciju Ulice Bartola Kašića, Općini Bošnjaci 200.000 kuna za uređenje trga, za pješačke staze Gradištu je odobreno 300.000 kuna, Babinoj Gredi 100.000 kuna, a Štitaru 70.000 kuna. M.L.O.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike