Regija
SREDNJA ŠKOLA VALPOVO

Nabavili nove mobilne EMoRo robote za đake
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
VALPOVO

Uvođenjem novog odobrenog zanimanja tehničar za elektroniku iz sektora elektrotehnika i računalstvo, u Srednjoj školi Valpovo pojavila se potreba za nabavom dodatne nastavne opreme s obzirom na to da se u okviru novog strukovnog kurikula nalaze moduli i predmeti koji će učenike educirati za rad s mikrokontrolerima i mobilnim robotima. Stoga je škola krenula u investiciju nabave novih, modernih mobilnih robota.

- Za nove robote tipa EMoRo treba naglasiti da su hrvatske proizvodnje te imaju odlične karakteristike. Inače, škola već raspolaže edukativnim robotima LEGO Mindstorm koji se koriste za programiranje u nastavi informatike i računalstva, kao i za potrebe aktivnosti raznih projekata. No kako primjećujemo da je sve više učenika, kako gimnazijskih tako i strukovnih zanimanja, zainteresirano za robotiku i učenje procesa programiranja, nabavom novih i modernijih tipova robota škola će upotpuniti nastavnu opremu i time dodatno zainteresirati učenike i pridonijeti postizanju zadanih ishoda učenja - istaknuo je nastavnik Boris Puljek.

U ovoj srednjoškolskoj ustanovi napominju da upravo nabavljeni mobilni robot EMoRo predstavlja sam vrh među edukacijskim mobilnim robotima za potrebe obrazovanja. U odnosu prema sličnim proizvodima konkurencijskih proizvođača, prednost tog robota je u tome što raspolaže s 40 ulazno-izlaznih priključaka od kojih je osam za upravljanje servomotorima što omogućuje proširenje do osam stupnjeva slobode. Mobilni robot ima ugrađeni LCD display, ultrazvučni senzor, senzor akceleracije, infracrveni senzor, žiroskop i kompas i njime se može upravljati s pomoću pametnog telefona.

- Želimo zahvalili i tvrtki Inovatic ICT iz Zagreba koja nam je isporučila te robote i tom prilikom donirala dva vrijedna dodatna kontrolera - poručio je nastavnik Puljek. L.A.
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike