Regija
ISPRED CRKVE SVETOG JOSIPA

U Slatini je krizmano 48 mladih
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
SLATINA

Na posebno svečanom misnom slavlju, održanom ispred župne crkve sv. Josipa u Parku 136. slatinske brigade, mladima je podijeljen sakrament svete potvrde.

Pred roditeljima, kumovima, prijateljima i ostalim vjernicima sakrament svete potvrde primilo je 48 mladih. Taj svečani obred obavio je delegat požeškog biskupa, generalni vikar Požeške biskupije Josip Krpeljević.

- Na poseban način želim zahvaliti vama, dragi roditelji, koji ste na župnikov prijedlog odgovorili svojom spremnošću, potpisali izjavu i rekli "da", jer su okolnosti malo složene, ali mi vjerujemo u snagu sakramenta, to je potrebno našoj djeci, to je potrebno našoj Crkvi, i mi se tako olako ne želimo sakramenta odreći, pa ste preuzeli dio odgovornosti - rekao je vikar Krpeljević zahvaljujući također domaćem župniku Draganu Hrgiću i njegovim suradnicima, vjeroučiteljima i svima koji su i u okolnostima izolacije nastavili s pripravom krizmanika na daljinu i priveli je kraju.

Domaći župnik, vlč. Dragan Hrgić, zahvalio je Gradu Slatini na prostoru i svima koji su pomogli u organizaciji slavlja.

Osim dekana Slatinskog dekanata i župnika Župe sv. Josipa Dragana Hrgića, na misnom slavlju u Slatini koncelebrirali su svećenici Slatinskog dekanata, župnik slatinske Župe bl. Ivana Merza Nikola Jušić, župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine Vladimir Škrinjarić i župnik Župe sv. Marije Magdalene iz Sopja Oliver Kranjčić. P.Ž.
Možda ste propustili...

PROCJENA ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA

Bit će upućen zahtjev Županiji

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Ivan Bosilj stoti put darovao krv

VELIKI PROJEKT S POSEBNOSTIMA JEDINSTVENIM U HRVATSKOJ

Konferencijska dvorana za 350 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI U ZAMAHU NA TENISKIM TERENIMA

Pod LED rasvjetom i preostala dva teniska terena od njih pet

3

KULTNO OKUPLJALIŠTE VINKOVČANA

Na mjestu nekadašnjeg Malog kina trg sjećanja