Regija
OPRAVDALI SVOJE POSTOJANJE

Socijalna samoposluga
pomaže duže od 4 godine
Objavljeno 5. srpnja, 2020.
BELIŠĆE - Od ukupno 36 socijalnih samoposluga, koliko ih je danas registrirano u Hrvatskoj, socijalna samoposluga u Belišću jedinstvena je među svima njima jer je jedina koja se u cijelosti financira iz - gradskog proračuna! Za tu namjenu Belišćani su u 2020. godini osigurali 200.000 kuna, kako bi i svojim socijalno najugroženijim sugrađanima redovito svaki mjesec osigurali osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine.

- Socijalna samoposluga u Belišću otvorena je prije četiri i pol godine. U vrijeme epidemije COVID-19, sukladno s mjerama koje je propisao Stožer civilne zaštite RH, u travnju je privremeno obustavljena podjela paketa u socijalnoj samoposluzi, zbog sigurnosnih razloga, no već 18. svibnja, među prvima, ponovo je počela podjela paketa korisnicima, koji su željno iščekivali početak rada - kaže nam voditeljica socijalne samoposluge Danijela Kupanovac. Od onda do danas, uza sve preporuke koje propisuje Stožer, odgovarajuće dezinfekcijske uvjete i raspored podjele prema abecednom popisu korisnika, podjela se odvija bez ikakvih problema, na veliko zadovoljstvo i korisnika i djelatnika socijalne samoposluge.

Podjela se obavlja tri dana u tjednu: ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom. Trenutačno je u socijalnoj samoposluzi prijavljeno 250 korisnika i mjesečno se podijeli oko 150 paketa. Broj korisnika i paketa mijenja se iz mjeseca u mjesec zbog različitih razloga, a donacije u socijalnoj samoposluzi vrlo su rijetke i malene. Korisnicima se jedanput mjesečno dijele paketi s osnovnim higijenskim i prehrambenim proizvodima, a djeci korisnika se za blagdane (Uskrs i Božić) podijele paketići slatkiša.

Početkom nove školske godine djeci korisnika koja idu u školu podijeli se školski pribor kao što su bilježnice, bojice i olovke. L.A.
Najčitanije iz rubrike