Regija
KONTINUIRANO PRUŽAJU POMOĆ

Udruga žena Vukovar realizira tri dugoročna projekta
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
VUKOVAR - Udruga žena Vukovar je u okviru EU projekta "Nova znanja - nove prilike" odabranim kandidatima podijelila promotivno-obrazovni materijal. Edukacija polaznika za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova trajat će do 15. rujna, s tim što su polaznici s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

Istodobno provode još dva projekta čija se realizacija financira iz državnog proračuna. Projekt "Pravna pomoć - stvaranje jednakih mogućnosti kroz osiguranje regionalne ujednačenosti" s 95 tisuća kuna financira Ministarstvo pravosuđa i trajat će do kraja ove godine. Osmišljen je u svrhu pružanja usluge primarne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama (ženama žrtvama obiteljskog nasilja, starijim i nemoćnim osobama, pripadnicima nacionalnih manjina i drugim osobama u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći). Partner im je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Osnovna projektna aktivnost je pružanje primarne pravne pomoći i organiziranje javnih tribina.

Realizacija projekta "Uključivanjem do bolje integracije" trajat će do 31. svibnja 2023. Ukupna mu je vrijednost 150 tisuća kuna, a donator je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj programa je razvoj izvaninstitucionalnih usluga, povećanje kvalitete usluga i širenje na područja na kojima nisu dostupne poboljšavanjem kvalitete života socijalno osjetljivih skupina i smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva.
D. Korpoš
Možda ste propustili...

NAKON PRVE GRADSKE TRANŠE IZ OŽUJKA

Ide drugi paket mjera pomoći gospodarstvu

OPĆINA STARI JANKOVCI U REGIONALNOM PROJEKTU

Razvit će transnacionalni klaster

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVUČENA ODLUKA O ZADUŽENJU

Dva vijećnika HDZ-a
priklonila su se oporbi

2

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

3

RUŠE OBJEKT KOJI JE U RATU ČUVAO ŽIVOTE

Vukovarci će na mjestu skloništa izgraditi trg