Novosti
NA NEKIM BIRAČKIM MJESTIMA IZLAZNOST DO 16 SATI 32 POSTO

Od 360 Đakovčana u samoizolaciji, dosad glasovalo njih oko 150
Objavljeno 5. srpnja, 2020.

ĐAKOVO – Svi birački odbori na području grada Đakova Županijskom izbornom povjerenstvu SMS-om su dostavljali podatke o izlaznosti do 16 sati. Ilustracije radi, na biračkom mjestu Stari DVD izlaznost birača do 16 sati bila je 32 posto.

Od približno 360 Đakovčana u samoizolaciji, a koji su izrazili želju da glasuju na ovim izborima, pa im dva člana njihovog biračkog odbora dolaze pred ulazna vrata stana ili kuće, do sada je svoje glasačko pravo iskoristilo, doznajemo od predsjednice Gradskog izborno povjerenstva Melite Tomaković, njih oko 150, gotovo polovica, pa se procjenjuje da bi ovaj posao mogao biti u cijelosti obavljen do 19 sati, a kada se birališta zatvaraju. Jer, na jednoj adresi zna biti i više osoba u samoizolaciji, članova iste obitelji, pa i to ubrzava obilazak tih birača.

-  Izbori teku bez problema, a zadovoljni smo i dinamikom obilaska birača koji su u samolizolaciji, kaže Tomaković. Članovi biračkih odbora koji obilaze glasače u samoizolaciji i one pozitivne na COVID-19, uz masku i rukavice, imaju i zaštitne vizire.

Gradski Stožer civilne zaštite, kaže njegov načelnik Antun Galić, nije imao upita, niti nejasnoća građana. – Imali smo zajednički sastanak s GIP-om. Stožer civilne zaštite Grada Đakova biračkim je odborima osigurao vizire i dodatnu zaštitnu opremu. Koliko imam informacije, jedini smo u RH osigurali vizire biračkim odborima, kaže Galić.

Inače, sa šest novoboljelih u Đakovu je sada koronavirusom zaraženo 160 osoba.

S.ŽUPAN