Sport
OSJEČANKE KONTRA SPLIĆANKI

"Zečice" idu po bodove u Imotsko polje
Objavljeno 4. srpnja, 2020.
Aktualni prvak, od 18.30 sati, ugostit će vodeću ekipu na stadionu u Zmijavcima

Vezani članci

ZA SRETAN PUT U DALMACIJU

Zečicama stigla potpora kolega iz Gradskog vrta

Ovoga vikenda najbolje nogometašice Hrvatske zaključuju osnovni dio prvenstva. Osječanke istodobno započinju trilogiju za povratak državnog primata na Mačkamamu, koji sada stanuje u Splitu. Istoimena ekipa prošle je sezone prekinula višegodišnju dominaciju popularnih osječkih "zečica", koje u 14. kolo ulaze s vrha redoslijeda, kamo su dospjele zahvaljujući dosadašnjem maksimalnom učinku. Svladavaši, dakle, i aktualnog prvaka, koji ima tri boda manje te primarno juri pogodak zaostatka koji je jesenas presudio da bodovi ostanu u Osijeku.


Izvjesno je da će se te dvije uvjerljivo najjače hrvatske nogometne ekipe još dva puta sastati u doigravanju čije će odnose, u velikoj mjeri, odrediti sutrašnji (nedjelja) susret u Zmijavcima, gdje će Split, umjesto na umjetnoj travi svog Parka mladeži, ugostiti Osječanke. Igrat će se na stadionu s pravom travom hrvatskog drugoligaša Croatije, koji će od 18.30 sati iskazati gostoprimstvo ženskim nogometnim perjanicama. Na taj će put trener Tihomir Rudež danas povesti najjači mogući sastav, ako se ne računa izostanak duže vrijeme ozlijeđene Ive Culek, koji će prenoćiti u Dalmaciji i odmoran ući u najveći hrvatski derbi.

- Važnost susreta dodatno motivira moje igračice da daju što u ovom trenutku mogu te još više približe titulu prvaka slavonskoj metropoli. Prethodna tri proljetna testa za bodove pokazala su da imamo kapacitete za ono što želimo iako su i Splićanke istodobno slično uvjerljivo pobjeđivale suparnice. Prostora da se podigne razinu igre imamo i mislim da će to igračice demonstrirati te ostvariti pozitivan rezultat. Imperativ je na domaće igračice jer ne uspiju li pobijediti, tada smo obavili više od pola posla, iako ćemo se sa Splićankama još dva puta sastati, pri čemu će biti važno mjesto gdje će se odigrati zaključni susret. Uđemo li u doigravanje s prvoga mjesta, tada ga se sigurno nećemo odreći, premda smo svjesni težine zadaća koje su pred nama. Sutrašnja je u Zmijavcima na pravoj travi, koja nam sigurno više odgovara, čemu treba dodati da su i Splićanke gošće, tako da je anulirana prednost terena. To je, međutim, jedan od segmenata od kojih je trenutak inspiracije primaran jer se međusobno dobro poznajemo i ne može ni jedan onoga drugog nečim iznenaditi. Vjerujem u nešto veću kvalitetu svoga sastava koji treba to pokazati u pravom trenutku kakav je, nedvojbeno, ovaj na završetku drugog kruga prvenstva - najavio je osječki strateg Rudež derbi u kojem Osječanke pobjedom mogu jako puno dobiti. Došle bi na korak misije povratka titule na svoju Mačkamamu.
Dražen Lekšan
Parovi 14. kola
Split - Osijek, Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec), Lepoglava - Agram (Zagreb) i Dinamo (Zagreb) - Neretva (Metković).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike