Regija
BAGERI RASKOPALI TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA U ĐURĐENOVCU

Đurđenovac dobiva uređeni trg s fontanom, novi pločnik, obnovljenu županijsku cestu
Objavljeno 4. srpnja, 2020.
ĐURĐENOVAC - Đurđenovac je ovih ljetnih dana veliko gradilište, bageri kopaju na sve strane, a naziru se i obrisi uređenog Trga bana Josipa Jelačića, koji će imati i fontanu.Na trgu će biti uređena parkirališta, pješačke staze, postavljena ukrasna javna rasvjeta, dječje igralište i klupe za odmor. Sredstva u iznosu od približno 800.000 kuna, kolika je vrijednost investicije, osigurat će se iz proračuna Općine Đurđenovac. Radovi će, doznajemo od načelnika Hrvoja Topalovića, biti završeni za nekoliko tjedana.

Odnedavno je raskopano i strogo središte Đurđenovca. Uklanja se stari nogostup, a kada ti radovi budu gotovi, počet će uklanjanje dotrajalog kolnika na dijelu županijske ceste koja prolazi Trgom bana Josipa Jelačića i Ulicom Ivana Gundulića. Riječ je o zajedničkoj investiciji Općine Đurđenovac i Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, koje su potpisale i sporazum o sufinanciranju tog projekta.

– Radovi su vrijedni oko 2,8 milijuna kuna. Uređenje kolnika ceste s rubnjacima financira Županijska uprava za ceste, a ti radovi su vrijedni oko 2,4 milijuna kuna. Općina Đurđenovac će s 400.000 kuna financirati gradnju nogostupa od Trga dr. Franje Tuđmana, glavnog ulaza u nekadašnji DIK do početka Ulice Ivana Gundulića, odnosno zgrade Šahovskog kluba – objasnio je Topalović.

Ti će radovi trajati do kraja ljeta, a kada budu gotovi, središte Đurđenovca dobit će nov izgled.

- Osim novog izgleda, promet kroz središte Đurđenovca bit će puno sigurniji, i za vozače i za pješake. Nakon ovih radova nastavit će se uređenje parka u kojem su proljetos orezane stogodišnje glomazne platane koje su bile velika opasnost za prolaznike. Bilo je negodovanja, no nakon nekoliko mjeseci sve su platane prolistale. Nisu više opasnost za prolaznike niti naružuju središte Đurđenovca - kaže načelnik Topalović i dodaje kako je uvjeren da će do kraja godine početi i uređenje tržnice i Tržnog centra.

Nakon što bude uređena županijska cesta kroz središte Đurđenovca, promet teških teretnih kamiona, osim za vozila dostave, a sukladno dogovoru s nadležnim institucijama, više neće biti moguć. Naime, Općina Đurđenovac je za zabranu kamionskog prometa dobila suglasnost Uprave za ceste Osječko-baranjske županije i Ministarstva unutarnjih poslova. Bit će postavljeni prometni znakovi i policija će moći kažnjavati sve one koji se ne budu pridržavali odluke.

Snježana Fridl
Općina financira nogostup, a Županijska uprava za ceste uređenje ceste kroz središte Đurđenovca
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike