Regija
URUČENE DIPLOME MALIM PLIVAČIMA

Plivati je naučilo 67 djece iz vrtića Zeko
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
SLATINA - Prvi polaznici vrtića Zeko koji su završili obuku plivanja dobili su diplome. Riječ je o 67-ero djece kojoj su Grad, Ispostava županijskog Doma zdravlja i vrtić osigurali obuku plivanja.

Zamisao o pokretanju škole plivanja je iz veljače prošle godine kad je stavljen u funkciju bazen u sklopu Odjela za fizikalnu terapiju i rehabilitacijsku medicinu Ispostave Doma zdravlja. Dogovor o tome postigli su gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnatelj Doma zdravlja Ivica Fotez, a inicijativu je prihvatila i ravnateljica vrtića Sanela Valpovac. Na roditeljskom sastanku program obuke neplivača prihvatili su gotovo svi roditelji, pa su zamjenica ravnateljice Tamara Dorić i diplomirani kineziolog Hrvoje Žunec formirali tri skupine, a DV Zeko osigurao potrebne rekvizite za plivanje te pomoćne djelatnice koje su pomagale djeci da u sigurnom okruženju prođu obuku.

DV Zeko jedini je u županiji koji u redovnom programu ima i integriranu obuku za neplivače s verificiranim programom i pod stručnim vodstvom diplomiranog kineziologa s višegodišnjim iskustvom.

– Ozbiljno smo ušli u projekt i dali sve da djeci omogućimo opremu i pratnju na bazenu – rekla je zamjenica ravnateljice, uz zahvalu Gradu i Domu zdravlja koji su omogućili obuku.

Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Denis Ostrošić.

– U suradnji s dr. Fotezom i Domom zdravlja, koji su nam otvorili vrata kompleksa s bazenom, uspjeli smo realizirati projekt kojim smo došli do trenutka da možemo reći kako će od sada pa nadalje učenici prvih razreda koji su pohađali predškolu u DV Zeko imati mogućnost doći u školu i postati ne samo učenici prvog razreda nego i prvašići plivači – rekao je Ostrošić.

– Ovo je prvi korak kojim će se upotpuniti cjelodnevna iskoristivost bazena, želja nam je raširiti lepezu zdravstvenog turizma. Ono što je bitno za djecu i mlade je da im ponudimo što više zdravih sadržaja, i to činimo planski, ne samo s Domom zdravlja nego i šire – zaključio je.

Prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Ivice Foteza, stari bazen, koji nikad nije stavljen u funkciju, preuređen je u suvremeni bazen s dvije razine dubina.

– Prvi korak ostvarili smo zahvaljujući financijskoj potpori Grada, a to je da svi mališani budu sretni i zadovoljni. Nije mala stvar da djeca imaju prigodu napraviti dvadesetak koraka iz vrtića i doći u bazen gdje uz kvalitetu učenja plivanja mogu doživjeti i vrijednost tople i zdrave vode – složio se dr. Fotez te najavio daljnje korištenje izgrađenih sauna i bazena, osobito kad bude završen gradski projekt EPIcentar Sequoia Slatina i otvoren pripadajući hostel.

Male plivače pozdravio je i trener Žunec rekavši da želja mališana da nauče plivati i veselje kada su u tome uspjeli nema cijenu.

– Zahvaljujem svima koji su to omogućili. Ovakvih uvjeta, koji su gotovo laboratorijski, nema nadaleko i drago mi je da upravo Slatina ima prvu školu plivanja za predškolce u našoj županiji – rekao je Žunec. P.Ž.
Riječ je o 67-ero djece kojoj su Grad, Ispostava županijskog Doma zdravlja i vrtić osigurali obuku plivanja
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike