Osijek
VRIJEDNA DONACIJA TVRTKE HORECA MEDICO

KBC-u 2000 kirurških maski
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Još jedna tvrtka prepoznala je potrebu društveno odgovornog ponašanja u vrijeme pandemije i borbe s COVID-om, pa je KBC Osijek u petak primio vrijednu donaciju medicinskih zaštitnih maski i jastuka.

Riječ je o donaciji tvrtke Horeca Medico d.o.o., inače prvog hrvatskog proizvođača medicinskih zaštitnih maski, a koja svoje sjedište ima baš u Osijeku. Ovom prigodom tvrtka Horeca Medico donirala je 300 jorgana i 300 jastuka te 2000 kirurških maski. Od ideje do kompletnog puštanja proizvodnje ovih maski prošla su samo tri mjeseca, a samu ideju proizvodnje ovoj je tvrtki ponudila prva privatna srednja škola u Osijeku, Gimnazija Gaudeamus.

U tvrtki Horeca uvjereni su kako je njihova proizvodnja dokaz da se i u najtežim uvjetima može brzo i efikasno pokrenuti biznis i ostati stabilan na tržištu. Jedna je ovo od niza vrijednih donacija koja je proteklih mjeseci stigla u osječku bolnicu, a koja će biti iskorištena za bolju zaštitu i djelatnika i pacijenata tijekom epidemije.

Inače, samo tijekom lipnja u KBC Osijek stiglo je gotovo milijun kuna donacija za Kliniku za infektologiju, koja je upravo jedan od najaktivnijih bolničkih odjela u liječenju pacijenata od koronavirusa.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu