Mozaik
U NJEMAČKOJ

Otvara se muzej bikinija
Objavljeno 3. srpnja, 2020.

Bikiniji Marilyn Monroe, Scarlett Johansson i bezbrojni drugi koji su pripadali slavnim osobama dobit će novi dom u gradu na jugozapadu Njemačke koji se prozvao glavnim gradom kupaćih kostima. U Bad Rappenauu smještenom između Frankfurta i Stuttgarta prvi svjetski muzej bikinija otvara se u nedjelju, na Svjetski dan bikinija. "Muzej umjetnosti bikinija" usmjerit će se na povijest kupaćih kostima i promjenu dizajna od 1870. do danas.

Od oko 1200 izložaka na 1500 četvornih metara zvijezde postave su 12 od 16 izvornih dvodijelnih bikinija koje je dizajnirao 5. srpnja 1946. tvorac bikinija Louis Reard.

Predviđajući šok koji će taj modni iskorak izazvati dizajner ga je nazvao Bikini po otočju na kojemu je te godine testirana atomska bomba.

Kustosi muzej kažu da priča o bikiniju nije samo priča o modi i plaži nego i o uhićenjima, skandalima i postupnoj emancipaciji žena.

Muzej predstavlja kupališne običaje sve do srednjeg vijeka. Osim velikog broja bikinija, posjetiteljima će biti na raspolaganju multimedijalne izložbe, umjetnička djela i stare reklame za bikinije. H

Možda ste propustili...

FILMSKI BIJEG IZ ZATVORA U SAD-U

Spustio se plahtom iz ćelije na 12. katu

BOGATO VINILNO I CD REIZDANJE

40 godina albuma “Ace of Spades”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAVID KRAJNOVIĆ I DOMINIK ŠEBALJ NASTUPAJU DANAS U VINKOVCIMA

Imamo šaren repertoar
koji ćemo još obogatiti

2

NOVI PROJEKT OSJEČKOG KULTURNOG CENTRA

"Kultura u novoj Rupi": Prvi je nastupio Dino Dvornik Tribute band

3

KLAPA RIŠPET

Zabavni hit mjeseca srpnja je “Maka, maka”