Mozaik
NAJPRODAVANIJI NOSAČI ZVUKA OVOG TJEDNA U HRVATSKOJ

Album Mije Dimšić na trećem mjestu
Objavljeno 4. srpnja, 2020.
Ovoga se tjedna album koji potpisuju Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band našao na petom mjestu domaće top-liste prodaje. Riječ je o live albumu koji je snimljen na prošlogodišnjem koncertu "Već sam ti pričao" u prostorima Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Naš je veliki glumac, pjesnik i glazbenik taj koncert počeo monologom iz Rankovićeva romana Kiklop, nakon čega je izveo brojne pjesme iz svoje glazbene karijere. Kao i na svakom velikom koncertu, Rade Šerbedžija imao je vrhunske goste, a kazališnu pozornicu s njim su te večeri dijelili: Damir Urban, Vlatko Stefanovski, Matej Meštrović, Jure Ivanušić i Šerbedžijina kći Milica Mimi. Svi su oni zabilježeni na čak 17 odličnih pjesama na albumu, među kojima su "Vrijeme je, draga, vrijeme je", "Barbara", "Panonske trešnje", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Milov’o sam garave i plave", "Ostala si uvijek ista", "Ne daj se Ines" i dr. Ovaj album izdaje Croatia Records.

Na samom vrhu tjedne domaće ljestvice prodaje našla su se sljedeća izdanja Croatia Recordsa: Antologija Miše Kovača na prvom mjestu, na drugom je mjestu još jedna Antologija, ovaj put ona Thompsonova, a na trećoj je poziciji album "Sretan put" mlade osječke kantautorice Mije Dimšić.

Kad je riječ o prodaji stranih albuma, i ovoga tjedna prednjači album Dua Lipe "Future Nostalgia", album Neila Younga "Homegrown" je na drugom mjestu, a treće mjesto zauzima "Chromatica" Lady Gage. T.K.
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike