Regija
MINISTAR PAVIĆ U BELOM MANASTIRU POTPISAO NOVE UGOVORE

Bazeni gotovi tijekom ljeta, nakon čega kreće izgradnja stadiona
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Tijekom jeseni trebalo bi početi rušenje belomanastirskog Gradskog stadiona, objekta izgrađenog 50-ih godina prošlog stoljeća, a nakon toga, u nekoliko faza, izgradnja modernog zdanja namijenjenog sportašima i rekreativcima. Rečeno je to u petak u Etnološkom centru baranjske baštine, nakon potpisivanja ugovora za dva projekta u okviru provedbe Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda - ugovora za Gradski sportski park i uređenje prometne infrastrukture. Ugovore su supotpisali ministar Regionalnog razvoja i fondova EU, Marko Pavić, ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petric i gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Važno je istaknuti kako je dio ugovora izgradnje Gradskog sportskog parka, koji obuhvaća potpunu rekonstrukciju gradskih bazena i izgradnju novog stadiona s popratnim objektima, već skoro realiziran, budući da bi gradski bazeni, ako ne bude većih problema, trebali biti otvoreni tijekom kolovoza.

- Potpisivanje ugovora za izgradnju Gradskog sportskog parka, vrijednog 32 milijuna kuna, mogu nazvati pravim draguljem u kruni - rekao je Rob, napominjući kako će na mjestu starog nogometnog stadiona biti izgrađen moderan, multifunkcionalni objekt. Za početak, riječ je o tribinama i potrebnim sadržajima u njezinom podnožju (prostorije za igrače, suce, teretanama…) te nogometnom igralištu s atletskom stazom. U planu su, uz pomoć HNS-a, još pomoćni tereni s umjetnom travom, ali i izgradnja višenamjenskog igrališta na kojem bi zimi moglo biti klizalište, a ljeti hlađeno rukometno igralište. Rob je istaknuo kako će, nakon niza realiziranih projekata, nastaviti s onima vezanima uz razvoj gospodarstva. Dio potrebnog novca vidi i u više od 20 milijarda eura koje je EU osigurala za razne projekte, od čega će, najavio je ministar Pavić, dio završiti u RH.
- Beli Manastir je jedan od uspješnijih korisnika novca iz Intervencijskog plana, te novca koje je Vlada RH osigurala kroz Projekt Slavonija, Baranja i zapadni Srijem. Realizirani i predstojeći projekti dokaz su da sve skupa nije samo puka priča. Za nastavak provođenja ovog projekta osigurano je dvostruko više sredstava nego do sada - istaknuo je Pavić. Petric je, pak, potvrdio kako je grad sve planirane projekte realizirao bez problema i na vrijeme. Drugi potpisani ugovor u vrijednosti nešto većoj od 100.000 kuna odnosi se na (već završeno) uređenje prometne infrastrukture u Branjinom Vrhu.
Ivica Getto
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike