Regija
OVOGA VIKENDA

U Đakovu više svadbi uz posebne mjere protiv korone
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
ĐAKOVO – S olakšanjem su i u petak, 3. srpnja, Đakovčani dočekali vijest da je u zadnja 24 sata nastavljen pad broja koronavirusom zaraženih sugrađana i on, nakon jučerašnjih 8, obuhvaća 4 novooboljela, pa je sada na virus ukupno pozitivno 146 osoba iz Đakova. Da nije koronavirusa, u gradu bi danas, 3. srpnja, svečano bili otvoreni 54. Đakovački vezovi, no smotra je u cijelosti otkazana. Grad broji četvrti dan pod posebnim mjerama protiv širenja COVID-a 19, odnosno prvi vikend pod njihovim režimom. Vikend je u gradu i vrijeme brojnih svadbi, a dio mjera odnosi se upravo na svadbene proslave koje se i dalje mogu održavati, dok javnih okupljanja, događanja od utorka u ponoć nema.
Svadbe ne smiju imati više od 200 gostiju, a organizatori gradskom Stožeru civilne zaštite moraju dostaviti 48 sati prije popis svih gostiju, te ga izvijestiti o svim promjenama. Na svadbi je obaveza održavanja razmaka i korištenje maski i rukavica za djelatnike sale, a na ulazima organizator mora osigurati dezinfekciju, dez-barijere, mjerenje temperature te evidenciju gostiju i sudionika.
- U Đakovu su ovoga vikenda tri svadbene proslave, no ne organiziraju ih naši sugrađani nego osobe iz Petrinje, Našica i Semeljaca. Idući vikend očekujemo veći pritisak kada je o svadbenim veseljima riječ, izjavio je načelnik Stožera CZ grada Đakova Antun Galić. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PODUZETNIČKI INKUBATORI

I u vrijeme korone su zaposlili 60-ak osoba

2

NAKON PRVE GRADSKE TRANŠE IZ OŽUJKA

Ide drugi paket mjera pomoći gospodarstvu

3

MISA I PROCESIJA

Obilježili blagdan
Snježne Gospe