Osijek
VRIJEDNA DONACIJA POTREBITIMA

Članice Inner Wheel kluba Osijek donirale 22.000 kuna Centru "Ivan Štark"
Objavljeno 3. srpnja, 2020.

Članice Inner Wheel kluba Osijek posjetile su u petak u Briješću prostorije Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark", gdje ih je ravnateljica Centra Edit Lemal upoznala s uređenjem i opremanjem boravka koje je realizirano zahvaljujući donaciji Inner Wheel kluba tijekom prošle školske godine.
Riječ je od donaciji 22.000 kuna prikupljenih iz članarina svih hrvatskih članica Inner Wheela-a, pomoću kojih je Centar radionicu Poludnevnog boravka opremio strojevima kojima korisnici, pod mentorstvom voditelja Ivana Petrica, izrađuju razne uporabne i ukrasne predmete.

Kako je rekla ravnateljica Lemal, u Centru Ivan Štark poludnevni boravak prakticiraju od 1985. godine, jer su prepoznali potrebu da odrasle osobe nakon navršene 21. godine ne idu kući svojim obiteljima, nego da nastave program koji su imali u školi te i u odrasloj dobi nastave socijalizaciju kroz razne društvene aktivnosti, stoga je ova donacija došla kao naručena, tim više jer su stari strojevi dotrajali.
- Naša glavna misija i djelatnost je pomoć potrebitima i humanitarni rad, prije svega zaštita posebno vulnerabilnih skupina kao što su majke, djeca i osobe s posebnim potrebama. Kako svake godine Klub iz drugog grada predsjeda cijelom Hrvatskom, a protekle godine to je bio osječki Klub, rodila se ideja da se javimo gospođi Lamal i da pokušamo nešto učiniti za njihove korisnike jer su nakon 21. godine često prepušteni samima sebi ili roditeljima, rekla je Maja Miškulin iz osječkog Inner Wheel kluba, a koja je do 1. srpnja ove godine predsjedala International Inner Wheel Distriktom 191 Hrvatska, koji broji 13 klubova diljem Hrvatske.

Zahvalivši se na ovoj vrijednoj donaciji, ravnateljica Lemal istaknula je kako će ona doprinjeti da korisnici Poludnevnog boravka u Briješću, njih 58, rade na jedan kvalitetniji i sigurniji način.
- Radi se u populaciji koja je u starijoj životnoj dobi, ali isto tako ima motoričke i zdravstvene teškoće, tako da je iznimno važno voditi računa o njihovom sigurnom radu na strojevima. Primarna komponenta našeg programa i usluge socijalne skrbi upravo je radna okupacija i tu pokušavamo forsirati proizvodni program rada. Nekada je on bio puno širi, no upravo zbog većih zdravstvenih teškoća korisnika sada radimo jednostavnije poslove. Još uvijek surađujemo s tvrtkom Zrcalo, a prešli smo i na program izrade predmeta od drveta te na taj način razvijamo praktične sposobnosti naših korisnika - rekla je ravnateljia Centra Edit Lemal.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine članice osječkog Inner Wheel kluba Osijek Centru "Ivan Štark" donirale su 50.000 kuna prikupljenih prodajom ulaznica za humanitarni koncert 4 tenora u Osijeku.

I. Alilović

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana