Novosti
U LIPNJU U HRVATSKU UŠLO 6,6 MILIJUNA PUTNIKA

Poseban trak za najavljene putnike
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Tijekom lipnja u Hrvatsku je ušlo 6,6 milijuna putnika, što je 40 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestio je u četvrtak potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U svibnju je zabilježeno 2.132.869 ulazaka u Hrvatsku, a u lipnju 6,606.801 ulazak, što je povećanje od 210 posto, precizirao je Božinović. Naglasio je da je u svibnju omogućen ulazak u Hrvatsku za građane 10 članica Europske unije, dok su državljani trećih zemalja na graničnim prijelazima i dalje obvezni dokazivati svrhu ulaska u Hrvatsku. ‘‘Kako bi se smanjilo čekanje za prelazak državne granice zbog prikupljanja potrebnih epidemioloških podataka i kako bi se moglo epidemiološki povezati svakog stranog državljanina koji uđe u RH, sustav Enter Croatia preko kojeg strani putnici najavljuju svoj dolazak, u funkciji je na način da je od 28. svibnja izvršena najava za gotovo 1,1 milijun stranih putnika. Oko 90 posto prijava odnosi se na turističke posjete‘‘, rekao je Božinović.


‘‘MUP, Ministarstvo turizma i predstavništvo HTZ-a iz Češke dogovorili su da će agencije unaprijed dostavljati liste putnika koji će u Hrvatsku dolaziti autobusom radi veće protočnosti. Radi prelaska hrvatske granice na najbrži mogući način, slični sastanci održat će se i s ostalim predstavništvima HTZ-a u članicama EU-a‘‘, kazao je.
Božinović je rekao i da je na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupe i Plovanija počelo obilježavanje posebnih trakova koje će moći koristiti najavljeni putnici i time skratiti vrijeme prelaska granice. H
Možda ste propustili...

APEL ZA POMOĆ STANOVNICIMA

Crveni križ za pomoć Bejrutu

VUČIĆ SE OGLUŠIO NA PORUKE IZ KNINA

"Ne pada nam na pamet da sudjelujemo u proslavi Oluje"

OD METKOVIĆA DO PLOČA

35 posada na 23. maratonu lađa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZVJEŠĆE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Čak je 12 novooboljelih od koronavirusa, desetero iz Osijeka

2

POPIS POLJOPRIVREDE USRED EPIDEMIJE

Počinje velika inventura sela

3

TRENUTNO 811 AKTIVNIH SLUČAJEVA

Stožer: Rekordnih 180 novih
slučaja zaraze koronavirusom