Osijek
ZELENE STAZE

Istraživački kamp
okupio 80-ak mladih
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Tri zabavna i edukativna dana proveli u istraživačkom kampu
U sklopu projekta Zelene staze Dunava i Drave, Općina Erdut i Grad Belišće, uz pomoć Kreativne agencije Adverta, organizirali su istraživački kamp za mlade.

Uz poštovanje epidemioloških preporuka u kampu, smještenom tik uz Dunav, u hladu masivnih topola, okupljeno je 80-ak sudionika koji su tijekom tri dana odslušali zanimljiv okrugli stol o ekoturizmu i sudjelovali na nekoliko radionica koje su bile usmjerene na ekologiju i održivi turizam - postavljanje kampa i šatora, paljenje vatre na različite načine, snalaženje s pomoću kompasa, prepoznavanje biljnih vrsta te promatranje ptica i zvijezda. Okrugli stol organiziran je uz pomoć Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, a radionice su provodili iskusni članovi Udruge izviđača „Slavonski Hrast“ Osijek. Kamp je završio volonterskom akcijom prikupljanja smeća na divljem odlagalištu uz cestu Aljmaš - Erdut, pokraj skretanja za Stepaničevac. Tom je prilikom skupljeno 15-ak vreća smeća i poslana je poruka da svi zajedno malim postupcima možemo utjecati na okoliš.

Reakcije sudionika kampa bile su izuzetno pozitivne, prije svega jer su dobili priliku proširiti krug prijatelja, unaprijedili su komunikacijske vještine, upoznali se s novim vještinama i doživjeli prirodu i ljepotu prirode uz Dunav na pravi način. Očekuje se da istraživački kamp postane tradicija koja će svake godine u općinu Erdut privlačiti velik broj mladih zaljubljenika u prirodu.

Sljedeći kamp održava se od 10. do 12. srpnja u gradu Belišću, na odmorištu Bistrinci uz Dravu, pa organizatori pozivaju zainteresirane mlade od 18 do 30 godina da se prijave na sudjelovanje i dožive ljepotu Zelenih staza Dunava i Drave.

Projekt se financira iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike