TvObzor
GLEDAJ ME

Snažna poruka u novoj pjesmi NIKE TURKOVIĆ
Objavljeno 3. srpnja, 2020.

U posljednjih je godinu dana Nika Turković hrabro počela koračati hrvatskom scenom, gradeći svoj zvuk i izričaj, beskompromisno i hrabro – donijela je dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika. I zvukom i vizualno Turković se, kao i velike svjetske zvijezde, gradi kao ‘cijeli paket’, a u ovom slučaju uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno ostvaruje viziju svog puta.

Singl “Gledaj me” šalje poruku koja nam pogotovo u posljednje vrijeme postaje velika i bitna. Osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja, pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku.

“Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu govorim i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju.

Zbog tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći”, o inspiraciji iza sigla izjavila je Nika.

Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, a na tekstu je uz Niku radio i mladi glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina - synthwave duo pocket palma:

“Kao i uvijek, svaki projekt radim uz budno oko mog prijatelja i kolege Ivana Pešuta, koji mi je i ovaj put pomagao kroz svaki korak, ali i odsvirao sve gitarske i bass dionice u pjesmi. Na tekstu sam radila s Matijom Cvekom, koji je ovoj pjesmi dao neke od najvažnijih momenata u tekstu, dok sam aranžman prepustila pocket palmi, meni trenutno omiljenim glazbenicima na našoj sceni.

Treći put nastavlja se suradnja s videoprodukcijskim dvojcem Sestrice. Turković je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet te nastavlja konzistentno vjerovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja.

”Svaki put to kažem, ali od svega mi je najvažniji homogen i kvalitetan tim. A kada pričamo o spotu i vizualima, za mene ne postoji nitko osim Sestrica. Luka Sepčić i Ana Badurina točno znaju što želim, razumiju moj stilski izričaj, vidimo iste stvari i skupa pomičemo granice. Uvijek kažem da su nadmašili sami sebe, a ovaj put to pogotovo mislim. Maida Srabović svaki put napravi najbolju i najiskreniju montažu naših emocija na setu, zbog čega joj se uvijek vraćamo. Iza kamere je ovaj put bio beskrajno talentiran Mateo Jurčić. Za mene je to definicija dream teama”, otkrila je Nika.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

ODLAZAK VELIKE PJEVAČICE

Annie Ross (1930. – 2020.)

BRITANSKA KRIMINALISTIČKA SERIJA

Trovanja u Salisburyju

NIPPLEPEOPLE & IDA PRESTER U GARAŽI MSU-A 11. RUJNA

Electro pop dvojac predstaviti će pjesme iz cijelog kataloga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana