Regija
U BOGDANOVCIMA RADE ZA MLADE OBITELJI

Proširili i uredili vrtić
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
BOGDANOVCI

Zbog većeg broja djece i potrebe za proširenjem prostora vrtića, Općina Bogdanovci prijavila je projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Bogdanovci na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u području Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Projekt je odobren i financiran s nešto više od 472 tisuće kuna, u općinskom je proračunu osigurano dodatnih sto tisuća, a obuhvatio je građevinske radove na proširenju, rekonstrukciji te opremanje cjelokupnog prostora.

Načelnik Marko Barun na svečanosti otvorenja rekonstruiranog vrtića istaknuo je kako su im djeca i njihova budućnost na prvom mjestu.

- Od danas Bogdanovci imaju prošireni, moderni, bogatiji i ljepši vrtić. Riječ je o Područnom objektu vrtića Vukovar 1, koji je prvih godina imao poludnevni boravak djece, ali je s vremenom, na zadovoljstvo roditelja naših mališana, dobio uvjete za cjelodnevni program - rekao je Barun. Dodao je kako trenutačno ovaj vrtić pohađa 25 djece. Poručio je kako je iznimno važno zadržati mlade obitelji i stvoriti primjerene uvjete za boravak djece kako u vrtiću, tako i u školi.

- Svima je jasno kako bez djece nema budućnosti, pa činimo sve kako bismo mališanima i njihovim roditeljima život učinili lakšim i ugodnijim. Naknadama za novorođenčad potičemo natalitet i iznimno mi je drago što broj djece u našoj općini kontinuirano raste - istaknuo je.

Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1, naglasila je kako Bogdanovčani već deset godina imaju vrtić.

- Na zadovoljstvo naših korisnika i njihovih roditelja mališani imaju odlične odgojiteljice, a kako se s vremenom broj polaznika povećavao, općinske su vlasti odlučile realizirati projekt rekonstrukcije objekta za dobrobit sadašnjih, ali i budućih polaznika - navela je Kulić.

Rekonstruirani vrtić službeno je otvorio ministar državne imovine Mario Banožić, dok je nakon obilaska novouređenih prostorija molitvu uz blagoslov održao župnik Zvonimir Martinović. D.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UBRZO OSLIKANA STRIZIVOJNA

Na 7 murala bit će krava, pruga te najduža ulica

2

VELIKI PROJEKT S POSEBNOSTIMA JEDINSTVENIM U HRVATSKOJ

Konferencijska
dvorana za 350 osoba

3

GRADONAČELNIK VALPOVA POKRENUO MJESEČNIK

Šutalu novine više nisu samo bacanje novca?