Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ U JARMINI

Uspješni zbog pravodobne
pripreme projekata
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
JARMINA

U radnoj posjeti općini Jarmina boravio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je održao radni sastanak s predsjednikom Općinskog vijeća Dragutinom Culijem. Razgovarali su o projektima koji su u realizaciji - završna faza gradnje Dječjeg vrtića u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna, unutarnje uređenje Doma kulture – kinodvorane u vrijednosti od 350.000 kuna, Doma hrvatskih branitelja u vrijednosti od 350.000 kuna te završna faza postavljanja pametne ploče u naselju. Naglašeno je kako je u potpunosti završena I. faza projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena", a u planu je i II. faza navedenog projekta. Također se planiraju brojni projekti, kao što je nogostup u Ulici Ivana Zajca – izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te III. faza završetka spomenute ulice, od čega je 900 metara izgrađeno, a ostalo je još 400 metara, zatim sanacija Ulice J. J. Strossmayera s cijelom infrastrukturom, dogradnja rasvjete u naselju, širokopojasni internet, reciklažno dvorište...

Župan je kazao da će Županija nastaviti pomagati u realizaciji projekata Općine, koja je na vrijeme krenula s pripremom tehničke dokumentacije i bila spremna za sve EU fondove koji su na raspolaganju jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Sastanku je nazočio i direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš, koji je istaknuo kako je upravo ova općina dobar primjer pravovremene pripreme projekata.

- Najznačajniji projekt je gradnja vrtića kapaciteta 50 djece, sanacija Strossmayerove ulice te završetak Ulice Ivana Zajca. Potpisan je i ugovor o pripremi i realizaciji projekta aglomeracije Vinkovci III, kojom je obuhvaćena i Općina Jarmina - rekao je Culi. M.K.
Možda ste propustili...

IDU U PRIVLAČENJE GOSPODARSKIH SUBJEKATA

Bivši “utvaj” zvan Svinjarevo bit će industrijska zona

VINKOVCI PONOVNO IMAJU FAKULTET

Upisano 15 brucoša na Drvnu tehnologiju

MJERE ZA POTICANJE RJEŠAVANJA STAMBENOG PITANJA

Poziv mladima iz Općine Nuštar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI U ZAMAHU NA TENISKIM TERENIMA

Pod LED rasvjetom i preostala dva teniska terena od njih pet

3

KULTNO OKUPLJALIŠTE VINKOVČANA

Na mjestu nekadašnjeg Malog kina trg sjećanja