Sport
OSIJEK BOLJI OD RIJEKE

Slatka osveta: Bijelo-plavi slavili i ostali u utrci za drugo mjesto
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Antonio Mance zabio je pogodak nakon 264 dana i riješio derbi

Vezani članci

OČEVIDNA EKIPA POLICIJE U OSJEČKOM GRADSKOM VRTU

Nepoznatom tekućinom uništen dio travnjaka uoči utakmice Osijek-Rijeka

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja na svim razinama. Uzbudljiva utakmica, prepuna naboja, lijepih poteza, odličnih reakcija vratara, a sve je bilo popraćeno strastvenim navijanjem. Dugo u Gradskom vrtu nije bilo takve sinergije tribina i terena. Pravi nogometni doživljaj u kojemu su domaći bijelo-plavi bili bolji.


Osijek je odigrao odličnu utakmicu. Bio je to pravi momčadski rad jer praktično nije imao slabog mjesta i da na vratima Rijeke nije bio iznimno raspoloženi Ivor Pandur, pobjeda bijelo-plavih bila bi sigurno izražena s više pogodaka razlike.

Prštalo na sve strane


Žestoko i uzbudljivo bilo je prvo poluvrijeme. Publika je Riječane dočekala "na nož" zbog poznatih događaja s Rujevice iz polufinalnog susreta hrvatskog Kupa. Prštalo je i na travnjaku, a Rijeka se u početku utakmice pokazala mirnijom i stabilnijom. Napala je visoko što kao da je iznenadilo osječku momčad kojoj je trebalo 20 minuta kako bi povezala konce svoje igre. Atmosfera je bila baš naelektirzirana, a tenzije je dodatno podizao napadač Rijeke Antonio Čolak svojim valjanjem i simuliranjem. No nije se sve svodilo na rat. Bilo je i odličnih nogometnih poteza, obrana vratara, a Osijek je uzdrmao i vratnicu. Dugo već u Gradskom vrtu nismo gledali tako nabrijanu, ali i zanimljivu utakmicu. Prva je zaprijetila Rijeka u devet minuti kada je Andrijašević izmakao pozornosti svojih čuvara, pobjegao po desnoj strani, ali je u posljednjem trenutku njegovu povratnu loptu prema Čolaku požrtvovnim uklizavanjem spriječio Škorić.

U 13. minuti Raspopović je ubacio zdesna, lopta je došla do Gorgona koji je "uhvatio" poluvolej s 13-14 metara, ali je lansirao loptu visoko preko vrata. I onda se konačno ukazao Osijek i to odmah s velikom prilikom za pogodak. U 21. minuti agilni Igor Silva je povratnom loptom pronašao Pilja čiji je udarac s osam-devet metara čudesno obranio Pandur, na odbijanac je naletio Mance, ali je s tri metra u padu promašio cijelu loptu. Već u sljedećem napadu Ivušić je na drugoj strani pravovremenim izlaskom s vrata morao spašavati ispred Tomečaka. Onda je u četiri minute Mance prijetio triput, ali sreća mu je okrenula leđa. Prvo je bio neprecizan glavom nakon ubačaja Bočkaja, nakon toga mu je Bočkaj poslao "loptu s očima", a Mance je već prevario i Pandura, ali se pogotku ispriječila lijeva vratnica, a na koncu je napadač bijelo-plavih odlično potegnuo s 20-ak metara, ali je vratar Rijeke još jednom sjajno reagirao skremnuvši loptu koja je išla u sam donji lijevi kut u korner. Burno je bilo u tim minutama jer je sijevalo sa svih strana što je publiku podignulo na noge, ali pogodak je ostao visiti u zraku. Seriju uzbuđenja u tom prvom poluvremenu zaključila je Rijeka u 43. minuti kada se Raspopović uz malo sreće probio pored Taylsa, povratnom loptom pronašao Čolaka koji je ostao zaboravljen na desetak metara od vrata, no na njegov prizemni udarac odlično je reagirao Ivušić i spriječio vodstvo gostiju. Tih prvih 45 minuta u svim je segmentima opravdalo epitet derbija jer su obje momčadi išle punom snagom bez pardona.

Konačno - Mance

Drugi dio utakmice počeo je Bočkajevim projektilima. U 49. minuti njegov snažan udarac s ruba kaznenog prostora pogodio Galovića i odbio se zamalo pored lijeve vratnice. Iz tog kornera nakon kratke kombinacije s Marićem, Bočkaj je još jednom dobro opalio sa 17-18 metara, ali je Pandur bio spreman. No u 53. minuti vratar Rijeke više nije mogao izaći na kraj s prijetnjama bijelo-plavih. Konačno se posrećilo Antoniju Manceu koji je zabio prvenstveni pogodak nakon 264 dana i doveo Osijek u vodstvo što je izazvalo pravi delirij na stadionu. Zaslužio je Mance taj pogodak jer se doista strašno trudio te večeri. Isti je igrač imao veliku priliku za potvrdu Osijekove pobjede u 73. minuti kada je jedna odbijena lopta došla do njega, bio je posve sam na desetak metara od vrata, no Pandur je još jednom velikom intervencijom ostavio Rijeku u životu. Kako je vrijeme odmicalo, umor je počeo uzimati danak kod igrača Osijeka, pa su im se potkrale i neke pogreške koje nisu kažnjene. U završnici susreta opet je proključalo. Galović je isključen zbog odguravanja Marića, a Špoljarić je imao veliku priliku koju mu je petom priredio Marić, ali je Pandur još jednom odlično intervenirao, ali nisu Osječani zbog toga žalili jer su na koncu uzeli vrijedna tri boda.
Dalibor Keler
OSIJEK ALE

INATI SE SLAVONIJO!

Posted by NK Osijek on Wednesday, 1 July 2020
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sparno. Teren odličan. Gledatelja: 3021. Sudac: Duje Strukan (Split) - 7. Strijelac: 1:0 Mance (53). Žuti kartoni: Škorić, Talys (Osijek), Velkovski, Halilović (Rijeka). Crveni kartoni: Galović (Rijeka).

IGRAČ UTAKMICE: ANOTNIO MANCE (OSIJEK)

OSIJEK 1 (0)

Ivušić 7, Igor Silva 7, Škorić 7, Majstorović 7, Talys 7, Žaper 7, Pilj 6,5, Ndockyt 7,5 (od 85. Lončar -), Marić 7 (od 90. Beljo -), Bočkaj 7,5, Mance 7,5 (od 76. Špoljarić -).

RIJEKA 0

Pandur 7,5, Galović 5, Velkovski 6, Smolčić 6, Raspopović 6,5, Halilović 6,5, Pavičić 6 (od 71. Murić -), Tomečak 5,5 (od 64. Braut 5), Gorgon 6 (od 64. Lepinjica 5,5), Andrijašević 6, Čolak 5 (od 70. Yateke -).
RASKINUT UGOVOR S MBAKOGUOM
Jerry Mbakogu više nije član NK-a Osijek. Nigerijac koji je prošlog ljeta stigao u Gradski vrt trebao je predstavljati pojačanje za napadačku liniju, ali se nije uspio nametnuti. Došao je nakon duže stanke zbog ozljede pa nikako nije uspijevao uhvatiti pravi ritam kako bi se nametnuo treneru Ivici Kuleševiću. Ostat će zabilježeno kako je bijelo-plavi dres oblačio deset puta i pri tome se nije uspio upisati u strijelce. Jerry je imao ugovor na godinu plus godinu, a NK Osijek se nije odlučio aktivirati tu drugu godinu suradnje.
1:0

Ubačaj Talysa obrana Rijeke skrenula je do Ndockyta koji je glavom vratio loptu u sredinu gdje je natrčao Mance i glavom je poslao u mreži
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike