Sport
AK SLAVONIJA-ŽITO USPJEŠNO ODRAĐUJE PH

Kadeti i mlađi kadeti nastavili niz medalja
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Prisilna stanka nikada nije dobrodošla sportašima, no pandemija koronavirusa ove je godine natjerala sve da se priviknu na neuobičajenu situaciju. Ako je suditi po rezultatima na prva dva državna prvenstva od povratka sportskih događanja, atletičari Slavonija-Žita uspješno su svladali tu prepreku, o čemu svjedoči i ukupno 15 medalja s nacionalnih prvenstava.

Led su probile štafete, koje su pretprošlog vikenda u Zagrebu izborile dvije medalje, a još bogatiji ulov osječki su atletičari ostvarili prošlog vikenda kada su u Varaždinu osvojili 13 odličja na Prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete. Čak šest izborila ih je kadetkinja Mia Wild, od čega četiri pojedinačna, nakon što je bila zlatna na 300 m prepone te srebrna na 60, 100 i 100 m prepone. Zajedno sa Sunčicom Vrdoljak, Lunom Kalesić i Anjom Veg uzela je još srebro na 4x300m, a u suradnji s Hanom Hajduković, Lunom i Anjom i broncu na 4x100 m. Državni prvak postao je i kadet Rocco Martinović u skoku s motkom, u kladivu su Karlo Kalapati i Antun Rebić osvojili srebro, odnosno broncu, a Karlo Erhardt broncu u koplju, dok se kod mlađih kadeta Milan Glodić okitio srebrom (200 m) i broncom (60 m), a Emanuel Puhanić broncom (800 m).

Imaju stoga razloga za zadovoljstvo u osječkom klubu jer su unatoč dugoj stanci uspjeli zadržati kontinuitet rezultata na nacionalnoj razini. Za većinu osječkih kadeta ovo je bilo prvo "pravo" natjecanje nakon pauze, mnogima su tek dva klupska mitinga poslužila kao orijentir za formu, a berba medalja mogla je biti i još izdašnija da je poneko od većeg broja četvrtih mjesta također bilo pretvoreno u penjanje na podij. No i ovako su pokazali da se zasluženo već godinama nalaze u vrhu hrvatske atletike, pogotovo u mlađim kategorijama.

Priliku za povećanje broja medalja osječki će atletičari imati već ovog vikenda kada se u Čakovcu održava Prvenstvo Hrvatske za mlađe junior(k)e na kojemu se također očekuju zapaženi rezultati. G. Roguljić
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana