Sport
OSJEČKI VESLAČKI TROJAC U DALMATINSKOJ ZAGORI

Na Peruči se kuju novi dobri rezultati
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Osječki veslači Anton i Patrik Lončarić te Ivan-Ante Grgić od nedjelje borave u Dalmatinskoj zagori gdje svakodnevno treniraju na jezeru Peruča.

Lončarići na treninzima spariraju najboljem svjetskom dvojcu, Martinu i Valentu Sinkoviću, a sve pod paskom trenera Nikole Bralića. Ivan-Ante Grgić pak trenira s novim partnerom u dvojcu bez kormilara Borisom Cesarcem iz zagrebačke Trešnjevke te trenerom Krešimirom Petrovićem.

Otkako se ove godine izišlo na vodu, Sinkovići i Lončarići su u "paket-angažmanu". Braća su na stalnim zajedničkim treninzima, utrkivala su se na zagrebačkom jezeru Jarun, zatim bila zajedno na pripremama u Zatonu kod Šibenika, a onda su se u kompletu premjestila na Peruču. Svakodnevno se izlazi na vodu, a osim veslanja na meniju je i bicikliranje, fitness...

- Brat i ja smo i prijašnjih godina imali pripreme na Peruči, zapravo su i sve naše medalje iskovane na Peruči, ali sad prvi put sve radimo sa Sinkovićima. Prijašnjih godina nije imalo smisla zajedno trenirati jer razlika je bila prevelika, juniorsko i seniorsko veslanje objektivno ne mogu u istu rečenicu - poručili su Lončarići, koji su, naravno, još uvijek daleko iza Sinkovića. Trenutačno zaostaju nekih 13 sekundi... I. Li.
Najčitanije iz rubrike