Sport
BOGATA PONUDA U ENGLESKOJ

Više od sto nogometaša bez kluba
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Čak 127 igrača iz engleskih nogometnih premijerligaša 1. srpnja ostalo je bez kluba. Ta bi brojka bila i veća da dio nogometaša, poput Davida Silve, Pedra, Williana i Adama Lallane nije potpisao "short-term" ugovore do kraja, zbog pandemije produžene sezone. Ostali su postali slobodni igrači na tržištu i bez odštete mogu tražiti novu sredinu.


Jedno od najzvučnijih imena na listi igrača bez kluba, koju je objavio Daily Mail, svakako je bivši vratar engleske reprezentacije Joe Hart, kojem je istekao ugovor s Burnleyjem. Hart je 12 godina bio član Manchester Cityja, ali njegova misija na vratima "građana" završila je dolaskom Pepa Guardiole. Katalonac je na Etihad stigao 2016. godine, pa je Hart prvo poslan na posudbu u Torino, zatim West Ham, a od 2018. je bio član Burnleyja. Ove sezone upisao je samo tri nastupa, i to sva tri u kupovima.


- Možda ljudi misle da je vrijeme za paniku, ali radujem se vremenu koje je ispred mene. Trebam samo nekoga tko će vjerovati u mene, a ja ću to povjerenje opravdati - kazao je za BBC Sport Hart, koji je na vratima engleske vrste skupio 75 nastupa.


Na listi otpisanih je i branič novog prvaka Liverpoola Nathaniel Clyne. On ove sezone nije upisao ni jedan nastup za "redse", a imao je i velikih problema s ozljedama.


U Liverpool je stigao 2015. iz Southamptona za 14 milijuna eura, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Bournemouthu, ali nije uspio uvjeriti ni Eddieja Howea da ga dugoročno potpiše.
Bez ugovora su ostali i Pablo Zabaleta u West Ham Unitedu, Aaron Lennon u Burnleyju, Ryan Fraser u Bournemouthu, Oumar Niasse u Evertonu, Ross McCormack u Aston Villi... H
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike