Regija
ZA REKONSTRUKCIJU KAŠIĆEVE BIRAJU IZVOĐAČA, RADOVI POČINJU U ŠKOLSKOM PROLAZU

U Županji obnova kolnika i gradnja staza
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
ŽUPANJA - Iako su stanovnici Kašićeve očekivali da će se najavljeni radovi na obnovi kolnika i gradnji nogostupa u njihovoj ulici početkom srpnja već dobrano zahuktati, bageri ondje još nisu stigli. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Josip Nikolozo, poručuje da rekonstrukcija Ulice Bartola Kašića, predviđena za 2020., nije upitna i počinje čim se provedu potrebni postupci.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a osiguralo je 350.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 505.000 kuna s PDV-om. Ostatak će osigurati Grad.

- Izrađena je projektna dokumentacija, slijedi odabir izvođača i početak radova. Ulica je dosta uska i tražili smo najbolje rješenje za probleme s odvodnjom, izmještanje i produženje svih postojećih instalacija kako bi se spriječilo naknadno prokopavanje ceste - ističe. U gradskoj upravi nastojat će angažirati lokalne izvođače za posao koji mogu odraditi, i na taj način dati doprinos očuvanju radnih mjesta. Ondje će se kompletno obnoviti kolnik sve do željezničke pruge, postaviti rubnjaci, sagraditi nogostup u opločnjaku koji će se protezati sve do Ulice Lavoslava Ružičke. Pružni prijelaz kojim prolaze brojni pješaci i biciklisti proširit će se i dobiti zaštitnu ogradu. Rok završetka radova je 60 dana od uvođenja izvođača u posao.

Ovih dana počinje i gradnja nogostupa u opločnjaku u Školskom prolazu kod Centra za socijalnu skrb. Ondje je već riješena i nova javna rasvjeta, zasađene su ukrasne trešnje, a bit će postavljene i klupe i koševi. Projekt će financirati Grad. Gradonačelnik Davor Miličević zadovoljan je punjenjem gradskog proračuna. Financijski pokazatelji za prvih šest mjeseci su dobri, proračun je u plusu približno 1,6 milijuna kuna, a Grad nema nikakvih dugovanja. U prvom polugodištu uprihodovano je 19,7 milijuna kuna. Grad potražuje i četiri milijuna kuna za komunalnu naknadu od dvije velike tvrtke, i Miličević se nada da će ih u skorije vrijeme i uspjeti naplatiti, što su značajna sredstva.

- Proračun je pod kontrolom, sve svoje obveze uredno podmirujemo, redovito otplaćujemo kredit, plaćamo račune, isplaćujemo plaće, jednokratne pomoći građanima, studentske stipendije... Grad pomaže svima i nitko nije ni za što uskraćen - zaključuje. M.L.O.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli