Regija
BELIŠĆANSKO VIJEĆE IZGLASALO PETI REBALANS PRORAČUNA

Do projekata i uštedama na plaćama zaposlenika Grada i gradonačelnika
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
BELIŠĆE - Belišćansko Gradsko vijeće na ovotjednoj sjednici izglasalo je peti rebalans gradskog proračuna.Sama po sebi informacija ne bi privukla toliko pozornosti da nije riječ o nesvakidašnjem iskoraku, kojim su Belišćani znatan dio sredstava za nove projekte osigurali na uštedama na plaćama zaposlenika gradske uprave i gradskih tvrtki te samog gradonačelnika Dinka Burića, koji od 1. lipnja svoju dužnost obnaša volonterski. Najnovijim dokumentom proračun Grada Belišća tako je sada povećan za 2.694.000 kuna te iznosi ukupno 151.594.605 kuna, a razlog je pokretanje sedam novih projekata.

- Svjesni smo da zbog krize prouzročene COVID-om neke od prvobitno planiranih projekata nećemo moći realizirati, međutim držimo se toga da život ne smije stati. Pred nama je vrlo zahtjevno razdoblje korištenja novih sredstava višegodišnjeg financijskog okvira proračuna EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. i u Gradu Belišću intenzivno se spremamo za pripremu izrade projektne dokumentacije za one nove projekte koje smo ugradili u proračun. Riječ je o oko 2,7 milijuna kuna planiranih povećanja, za što smo napravili uštede i smatramo da ćemo na taj način to moći realizirati - objasnio je Burić.

Najveću uštedu Belišćani su napravili na troškovima za plaće u svim upravnim odjelima, 346.305 kuna, od čega je najveća ušteda na plaći gradonačelnika, koji je od 1. lipnja volonter. Tu će ušteda biti oko 100.000 kuna. Naime, od prije mjesec dana Burić se aktivno vratio u svoju privatnu internističku ordinaciju u Domu zdravlja Belišće, a svoju plaću prebacio na ordinaciju.

Odustali su od ovogodišnjeg održavanja Tambura GRB festa, smanjili su troškove za nova zapošljavanja, intelektualne usluge i ulaganja u nekretnine, kao i za materijalne rashode u uredu gradonačelnika.

Lidija Aničić
Novi projekti za umirovljenike
Zahvaljujući uštedama Grad je stvorio preduvjete za pripremu i ulazak u nove projekte, poput projekta na Jugovači, energetske obnov ezgrade NK Zrinski Vinogradci i izgradnje trafostanice u novoj gospodarskoj zoni “Kod pruge”. Posebno je istaknut novi projekt besplatnog odlaska na plivanje i rekreaciju u Bizovačke toplice. Na taj će način tjedno 50 umirovljenika, odnosno 200 mjesečno, ili u devet mjeseci 1800 umirovljenika i osoba starije životne dobi, biti u prilici besplatno se odvesti do Bizovca i vratiti kući te uživati na kupanju.
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike