Mozaik
STRESNO RAZDOBLJE ZA PSE

Pandemija koronavirusa zbunjuje kućne ljubimce
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Psima koji žive u stanovima trebalo bi dati malo mira, otići s njima povremeno u šetnju, i podučiti ih novim trikovima

S obzirom na veselje i toplu dobrodošlicu kojom vas vaš pas dočeka svaki put kad se vratite kući s posla, očekivali biste da će rad od kuće biti dodatna radost za vašega kućnog ljubimca. No, kada rad od kuće prestane i gazda ponovno iznenada nestane bez traga, vaš će ljubimac u najmanju ruku biti vrlo zbunjen.


Možda baš i ne uživa u tomu da ste stalno kod kuće. Ako ondje neprestano vlada opća užurbanost ukućana, ili veća gužva nego što je to uobičajeno, kod njega bi to moglo stvoriti napetost koja će rezultirati stresom, kažu njemački stručnjaci iz udruge koja vodi brigu o dobrobiti životinja. Premda vam se ponekad može učiniti da sa svojim ljubimcem provodite premalo vremena, morate znati da i oni ponekad uživaju u samoći, kažu iz njemačke udruge.


Da biste mu smanjili stresno okruženje u doba pandemije i karantene, postavite mu ležaj u drugoj prostoriji kojom svakodnevno ne cirkulira toliko ukućana. To je posebno preporučljivo kada su u kući po čitav dan i djeca. No, nastojte da pas to ne doživi kao kaznu ili prisilu.
Aktivisti za dobrobit životinja kažu da bi psima koji žive u stanovima trebalo dati malo mira, povremeno otići s njima u šetnju, ali preporučuju i neku vrstu mentalne stimulacije da bi bili zadovoljni. Savjetuju da ih podučite nekim trikovima, ili im u u zadatak date da traži neki predmet. Kada ponovno budete redovito odlazili u ured pokušajte ne ostavljati psa iznenada samog, jer bi se mogao osjećati napušteno, budući da je nakon višetjedne gužve stan ponovno prazan.
Hina
Možda ste propustili...

METALLICA PREDSTAVILA JOŠ JEDAN DIO ALBUMA “S&M2”

Live izvedba pjesme “Moth Into Flame”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽEŠKI FESTIVAL NA OTVORENOM

Svi koncerti Aurea Festa bit će na Trgu Sv. Trojstva

2

CROATIA RECORDS

Pokrenuta je posve
nova edicija 101 hit

3

VLADIMIR GOJUN REDATELJ FILMA “TIMES OF GREAT DEPRESSION”

Baranja se nametnula kao inspiracija i moje autorsko viđenje sigurnog utočišta