Mozaik
PEDANTNI ZAPOSLENIK STARBUCKSA

Barista odbio poslužiti
gošću bez maske pa dobio
napojnicu od 100.000 dolara
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Barist Lenin Gutierrez, zaposlenik Starbucksa u kalifornijskom San Diegu, koji je odbio uslužiti gošću jer nije nosila zaštitnu masku, dobio je, nakon što je videosnimka događaja objavljena na Facebooku, gotovo 100.000 dolara napojnice. Gutierrez (24) je bio u smjeni kad je u lokal ušla Amber Lynn Gilles bez maske i naručila kavu. Mladić ju je uljudno upitao ima li masku za lice, i prije nego što joj je uspio pokazati dokument tvrtke s pravilima o obveznom nošenju maske, gošća ga je verbalno napala, snimila i potom to objavila na Facebooku.


Korisnici Interneta napali su je zbog kršenja sigurnosnih mjera i ugrožavanja zdravlja zaposlenika Starbucksa, a uskoro je pokrenuta i crowdfunding kampanja pod nazivom "GoFundMe page for barist Lenin Gutierrez", na kojoj je postavljena snimka, a korisnici zamoljeni da doniraju napojnice za mladog radnika. Do danas je prikupljeno gotovo 100.000 dolara, uz napomenu da sav novac ide Gutierrezu, koji sada može razmišljati o ostvarenju životnog sna o profesionalnoj plesnoj karijeri i otvaranju plesne škole.
Nezadovoljna Amber Lynn Gilles video je na Facebook postavila 22. lipnja. Novinari NBC-ja, u razgovoru s njom, doznali su da su joj mnogi korisnici društvenih mreža u međuvremenu prijetili smrću. Između ostaloga, izrazila je sumnju u učinkovitost maski u zaštiti od virusa, kazavši da su maske “glupe kao i ljudi koji ih nose". Umjesto potpore dobila je nadimak Karen, pogrdni naziv za privilegirane bijele Amerikanke. H
24

godine su konobaru koji će konačno moći otvoriti plesnu školu
Najčitanije iz rubrike