Sport
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA KOŠARKAŠKOG PRVENSTVA ŠPANJOLSKE

Ante Tomić: Izgubili smo finale u posljednjim sekundama
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Kapetan košarkaša Barcelone, hrvatski centar Ante Tomić, nakon dramatičnog 69:67 poraza od Baskonije u finalu španjolskog prvenstva, igranom u utorak u Valenciji, izjavio je kako su on i momčad teško primili taj neuspjeh u razočaravajućoj sezoni.


- Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo što dogoditi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u posljednjim sekundama. Bio je to težak udarac - izjavio je 33-godišnji Tomić.


Porazom od Baskonije nastavio se Barcelonin post u španjolskom prvenstvu, koja je posljednji put slavila 2014.


- Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspješni u napadu. Zabijenih samo 67 koševa dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šutova. Baskoniji čestitam na pobjedi i naslovu. Nama ostaje samo to drugo mjesto... - dodao je Tomić, koji je u finalu postigao samo dva poena uz šest skokova za 17 minuta provedenih na terenu, a trener Svetislav Pešić ga je u završnici susreta ostavio na klupi.


Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika, posebno nakon dovođenja Nikole Mirotića iz NBA lige, no Katalonci su ostali bez ikakvog trofeja. U španjolskom superkupu pobijedio ih je Real Madrid, a u kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valencia. Euroliga je, pak, otkazana zbog pandemije koronavirusa. Osvajanje prvenstva bio je imperativ, posebno jer je na turniru za prvaka već u skupini ispao najveći rival Real Madrid. Tomić je tijekom sezone govorio kako po imenima Barcelona ima najjaču momčad od kada je on došao u klub, 2012. godine. Nakon velike investicije u momčad ove sezone te nakon pada prihoda zbog koronavirusa, klub će u nadolazećim danima krenuti u slaganje momčadi za iduću sezonu.
- Razočarani smo i jako tužni. Znamo da možemo igrati bolje te sam siguran da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule - rekao je Barcelonin trener Pešić. Hina

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike