Osijek
AKTIVNI NEZAVISNI UMIROVLJENICI I PET UMIROVLJENIČKIH UDRUGA

Na parlamentarnim izborima odlučili podržati HDZ
Objavljeno 1. srpnja, 2020.

Stranka Aktivni nezavisni umirovljenici pozvala je sve svoje članove i simpatizere te sve članove udruga s kojima je potpisan dogovor o međusobnoj suradnji i ostvarivanju zajedničkih interesa da na parlamentarnim izborima 5. srpnja u 4. izbornoj jedinici zaokruže listu broj 10 i podrže kandidate Hrvatske demokratske zajednice.


Rezultat je to zajedničkoga dogovora ANU-a te udruga Umirovljenici zajedno, Lijepa starost, HŽ kluba željezničkih umirovljenika čvor Osijek, Udruge umirovljenika HPT-a te Udruge umirovljenika GPP-a.


"Na posljednjoj konferenciji za novinare najavili smo nastavak jer smo, nakon potpisanoga dogovora s pet najutjecajnijih udruga čiji je interesni okvir područje umirovljenika i socijalne skrbi, a djeluju na području grada Osijeka, analizirali programe političkih stranaka i koalicija. Analizirali smo gdje se podudaraju s našim programskim sadržajem", istaknuo je u srijedu predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika Drago Šerić.


Podsjetio je da dogovor sadrži 22 programske aktivnosti te su, nakon analize, zaključili da se u programu HDZ-a, gledajući svoje programske ciljeve i zadatke, nalazi 11 elemenata koji su i u programskim ciljevima i zadatcima potpisanima u tom dogovoru.


Da bi otklonio sve eventualne sumnje, Šerić je podsjetio da je 29. svibnja, na proširenoj sjednici predsjedništva ANU-a donesen prijedlog dogovora s programskim aktivnostima. Prijedlog je prezentiran partnerima, odnosno predsjednicima udruga 15. lipnja te je 19. svibnja potpisan dogovor.


"Političke stranke puno su kasnije počele izlaziti sa svojim programima i stoga smo tek sad analizirali sve i na osnovi analize odlučili da ćemo na parlamentarnim izborima podržati HDZ", dodao je Šerić.
Inače, među točkama dogovora nalazi se problematika mirovinskog sustava, zdravstvenog osiguranja, socijalne skrbi, domova za starije i nemoćne, palijativne skrbi. Također, tu je i prijedlog sniženja cijena cestarina, reakcija na bilo kakav oblik diskriminacije osoba treće životne dobi te, između ostalog, i organizacija dnevnih i poludnevnih boravaka za pružanje socijalnih usluga i društvenih aktivnosti. M.Mihelić

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana