Kultura
U SKLOPU DANA SLAVKA KOLARA

Raspisan natječaj za kratku satiričnu priču
Objavljeno 1. srpnja, 2020.

 ZAGREB - Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisali su natječaj za kratku priču - satiru, objavio je organizator.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna.

Kratka priča - satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

- U pisanom obliku, priče, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom "Natječaj za kratku priču - satiru" a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,

- U elektroničkom obliku na e-mail: slavkokolar.price2020@gmail.com prijavljena priča označena šifrom, te rješenje šifre i osobne podatke autora.

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa: prva nagrada u iznosu od 3.000 kuna neto druga nagrada u iznosu od 2.000 kuna te treća nagrada u iznosu od 1.500 kuna.

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča - satira bit će organizirano u okviru manifestacije "Slavko Kolar – književni dani"; 28. studenoga u Čazmi.

Natječaj traje od 1. srpnja do 30. rujna ove godine.

(Hina)

Možda ste propustili...

DOMAĆIN VUKOVAR, A TU SU I ILOK, OTOK, VINKOVCI I ŽUPANJA

Festival glumca bit će od 5. do 13. rujna, u 5 gradova, s 14 kazališnih predstava

NENAD MARJANOVIĆ OBJAVIO SVOJE “TOPNIČKE DNEVNIKE”

Prva knjiga napisana na mobitelu

STRUČNO VODSTVO KROZ POSTAV IZLOŽBE U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

Autoportreti osječkih umjetnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOKUMENTARNI FILMOVI

21. Mediteran film festival - online

2

JEDINSTVENI FESTIVAL OD 10. DO 20. KOLOVOZA

U Zagrebu 350 umjetničkih zastavica

3

U SKLOPU BALETNIH VEČERI NA SUSTIPANU

“Felliniana” iz magičnog svijeta slavnog redatelja