Sport
POBJEDNIČKI NIZ ŽNK OSIJEK

Brođanke su bile zagrijavanje za derbi sa Splitom
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
U nedjelju je u Parku mladeži najzanimljiviji obračun hrvatskog ženskog nogometa: Split - Osijek

Planirano - ostvareno! Sukus je to nedjeljne pobjede u slavonskom ogledu za koji trener Osječanki Tihomir Rudež ponovno, kao i u dva prethodna proljetna slučaja, nije mogao računati na više nogometašica iz udarne postave.


Izostale su ozlijeđena Iva Culek te Izabela Lojna i Maria Kunštek zbog kartona. U kadar su se pak vratile oporavljena mlada Ena Pernar i iskusna Martina Šalek koja je bila i ponajbolja pojedinka u tome susretu pretposljednjeg (13.) kola osnovnog dijela Prve hrvatske lige nogometašica. Šalek je u pobjedi sudjelovala s dvije asistencije trostrukoj strijelkinji Kristini Nevrkli te u nastavku i sama zatresla mrežu solidne vratarke Viktorije Katarine Mendeš. U čijem kontekstu treba dodati da je ta brodska čuvarica mreže pod paskom Vlade Bilića koji je u međuvremenu preuzeo skrb o osječkim vratarkama koje sada puno bolje i ohrabrujuće djeluju uoči raspleta prvenstva.


U koji će popularne "zečice" ući s vrha redoslijeda zahvaljujući maksimalnom učinku čijem su zadnjem, osim navedenih, konkretno još pridonijele Monika Conjar, Lorena Balić i Mateja Bulut za konačnih 7:0. Izvjesnost rezultata i vruće vrijeme utjecali su na splašnjavanje ritma u završnici susreta na Mačkamami u kojem je verbalno dominirala 60-godišnja igračica Brođanki Marija Matuzić alias Maca Maradona, izazivajući divljenje svojom upornošću kod 100-tinjak gledatelja.


- Iako nismo bile u kompletnom sastavu, dvojbe oko pobjednika nije bilo ni u jednom trenutku. Naša veća kvaliteta morala je doći do izražaja, a gledatelji su, eto, morali čekati 17 minuta kako bi vidjeli prvu loptu u mreži gošći iz Slavonskog Broda. Otpočetka su se orijentirale na zatvorenu varijantu, ali i zbog našeg pritiska koji je trajao svih 90 minuta premda u posljednjoj trećini nije bio tako silan. Obvezu smo, međutim, apsolvirali na planirani način čuvajući igrački kadar za sljedeći izazov koji nam je najveći u ovosezonskom ciklusu - prepričala je Šalek nedjeljnu epizodu misli već usmjerivši na sljedeću. U kojoj će neposredno sudjelovati nakon što je prva dva proljetna susreta preskočila zbog obveza na poslu. Vratila se u pravom trenutku i u odličnom izdanju tako razvedrivši Rudeža. On će povesti "zečice" na noge aktualnih prvakinja iz Splita koje su, također, uhvatile natjecateljski ritam.
- Nije tajna da nam je okršaj sa Splitom stalno u mislima, a sada je pred vratima. Međusobno se itekako dobro poznajemo, tako da neće biti iznenađenja, a presudit će bolje raspoloženje toga dana. Odlazimo s odličnom atmosferom i kao vodeća ekipa koja će to biti, opće je uvjerenje, i poslije toga susreta 14. kola. Preostat će još šest u doigravanju uključujući dva sa Splićankama, čije će odnose u velikoj mjeri upravo odrediti ovaj nedjeljni derbi - umjerenim ga je optimizmom najavila Šalek.


Dražen Lekšan
REZULTATI 13. KOLA
Osijek - Viktorija (Slavonski Brod) 7:0, Agram (Zagreb) - Split 0:9, Neretva (Metković) - Lepoglava 4:0 i Katarina Zrinski (Čakovec) - Dinamo (Zagreb) 0:6.
TABLICA
1.Osijek**13**13**0**0**97:5**39

2.Split**13**12**0**1**115:2**36

3.Dinamo**13**9**0**4**49:16**27

4.Neretva**13**5**1**7**23:51**16

5.Agram**13**5**0**8**25:65**15

6.Viktorija**13**3**0**10**10:77**9

7.Katarina Z.**13**2**2**9**12:68**8

8.Lepoglava**13**1**1**11**13:60**4

U 14. kolu, 5. srpnja, sastaju se: Split - Osijek, Viktorija - Katarina Zrinski, Lepoglava - Agram i Dinamo - Neretva.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike