Osijek
SASTANAK PREDSTAVNIKA GRADA I UREDA PRAVOBRANITELJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

U obnovi Tvrđe bit će osigurana pristupačnost
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Grad Osijek i Agencija za obnovu osječke Tvrđe pravodobno će upoznati vlasnike objekata u vezi s rješavanjem problema pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Također, najavljena su moguća javna predstavljanja planiranih radova i vlasnici objekata bit će upoznati s procedurom koju mogu pokrenuti u vezi s osiguravanjem pristupačnosti. Tijekom izvođenja radova, koji su planirani do 2023. godine, nastojat će se naći rješenje za pristupanje objektu kroz bar jedan ulaz odnosno alternativni pristup. U slučaju da je to nemoguće, vlasnici objekata osigurat će organizaciju rada, odnosno pružanja usluga, tako da bude dostupan osobama s invaliditetom.

Kratak je to zaključak sastanka nakon što je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Gradu Osijeku i Agenciji za obnovu osječke Tvrđe uputila preporuku za obvezu osiguravanja pristupačnosti javnih površina i objekata. Na sastanku o tom problemu sudjelovali su, uz navedene sudionike, i predstavnici izvođača radova.

- Sudionici sastanka suglasili su se da će daljnjom suradnjom i promicanjem svijesti o ovoj problematici osigurati da sve javne površine i ostali objekti u gradu Osijeku budu pristupačni svim građanima, pa tako i osobama s invaliditetom. Ma.M.
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike