Regija
MJEŠTANI BELJEVINE DRUŽILI SE UZ SEOSKI TURNIR NA LIVADI

Ekipe igrača od 80 do 200 godina
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
BELJEVINA - U nedjelju poslijepodne održan je malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa. Obična seoska livada poslužila je kao sportski teren, postavljeni su drveni golovi i igralo se kao nekad. Svoje nogometne majstorije odmjerile su ekipe iz Beljevine, Bokšića, Bokšić Luga i Šaptinovaca, a turnir su pratili i stari i mladi mještani Beljevine. Dobro popunjene klupe te razdragano mnoštvo izvan terena s velikim zanimanjem, uz čašicu razgovora, pratilo je nogometaše koji su odmjeravali snage te pokazivali svoje neskromne vještine uz pokoji smiješni potez, koji je posjetiteljima mamio osmijeh na lice i zasluženi pljesak. Kako su i sami poduzetni mještani ovoga mjesta u Općini Đurđenovac naglasili, rezultat nije bio bitan, već zajedništvo i druženje.


- Zadovoljni smo odazivom i ekipa i mještana jer nam je cilj bio izvući i staro i mlado van te im omogućiti druženje i zabavu – rekao je Tonino Korbar, vlasnik Caffe bara Beljevina, koji je bio organizator turnira.


Najstariji gledatelj, Drago, imao je 79 godina, a najmlađi, Luis, 14 mjeseci. Najmlađem igraču Mateju Šarliji bilo je 13, a najstarijem, Tomi Puđi, 57 godina. "Redovito sudjelujem na turnirima. Pomalo vježbam pa se mogu nositi s mlađima. Moja ekipa, nas četvero, imala je više od 200 godina, a najmlađa 80. Ništa više ne treba reći. Visoka temperature ubija nas starije, ali srce se još uvijek ne da", kazao je Puđa.
Turnir je bio uzbudljiv i napet, dakako, popraćen obiljem ića i pića. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVAČKO JEZERO POKAZUJE SVU SVOJU RASKOŠ

"Slavonsko more" prepuno

2

POMOĆ MLADIMA

Subvencionirat će im gradnju ili kupovinu kuća

3

RAZDVAJANJE OTPADA U VINKOVCIMA

Stiže 9200 kanti za plastiku i biootpad