Crna kronika
PRIJAVLJEN MLADIĆ IZ BIJELOG BRDA

24-godišnjak pijan bježao pa napao policajca
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
VUKOVAR - Pijani vozači i suvozači pokušavali su bježati slavonskim policajcima tijekom vikenda, a pri tome je jedan policajac i ozlijeđen. U nedjelju oko 13 sati na Trpinjskoj cesti u Vukovaru policajci su htjeli zaustaviti prebrzo vozilo osječkih registracija kojim je upravljao 24-godišnjak iz Bijelog Brda, no mladić je nastavio voziti. Policajci su ubrzo sustigli odbjeglog vozača, kojem je suputnik bio 22-godišnjak iz Erduta. Dvojac je odbijao suradnju, a 24-godišnji je vozač, pružajući otpor, jednog policajca i napao. Mladići su svladani i privedeni u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je suvozač bio pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, a vozač je odbio ispitivanje.


Policija će protiv suvozača podnijeti optužni prijedlog jer je vrijeđao policajce te odbijao dati osobnu iskaznicu, a vozač će biti prijavljen zbog prometnih prekršaja i odbijanja predaje osobne iskaznice te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog napada na policajca.


I u Starom Petrovom Selu vozač je pokušao pobjeći policajcima. Ondje su prometni policajci u subotu u 2.05 pokušali zaustaviti automobil novogradiških registracija, no vozač ih je ignorirao i nastavio vožnju. Međutim, vozač se predomislio i nakon nekoliko trenutaka zaustavio vozilo, izišao iz njega i počeo bježati ne osvrćući se na pozive da stane. Policajci su ga ubrzo uhvatili i utvrdili da se radi o 44-godišnjaku koji je auto vozio bez položenog vozačkog ispita i pijan. Završio je na triježnjenju. U Osječko-baranjskoj županiji protekloga su tjedna u prometu zaustavljena 32 pijana vozača, i to 24 vozača automobila, šest biciklista i dva pijana motociklista.
Najviša koncentracija alkohola, 2,15 promila, izmjerena je 29-godišnjaku iz Josipovca koji je zatečen za upravljačem automobila u subotu u 23.50 na Zelenom polju u Osijeku. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, također za vikend, u prometu je zatečeno 12 pijanih vozača, a najviša koncentracija alkohola na tom području, 2,82 promila, utvrđena je 58-godišnjem vozaču automobila na cesti između Gradišta i Županje. Jednak broj pijanih vozača za vikend zaustavljen je i u Požeško-slavonskoj županiji. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike