Novosti
FINANCIJSKA IZVJEŠĆA SUDIONIKA IZBORA ZA HRVATSKI SABOR

DIP objavljuje troškove kampanja
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
U ponedjeljak ujutro Državno izborno povjerenstvo na svojim mrežnim stranicama objavljuje koliko su na izbornu promidžbu do sada potrošile političke stranke, neovisne liste i kandidati.

Od 54 sudionika koji su bili u obvezi izvijestiti o izbornim troškovima, njih tri nisu u propisanom roku, noćas do ponoći, dostavila svoja prva financijska izvješća, a radi se o strankama Snaga Slavonije i Baranje, Hrvatskoj stranci budućnosti te NL Bura, doznaje se u nedjelju od člana i glasnogovornika DIP-a Slavena Hojskoga. Svi ostali sudionici ispunili su tu obvezu, a s obzirom na pravilo da se izvješća objavljuju prvog radnog dana od dana dostave, objavit će se u ponedjeljak.

Prva financijska izvješća, čiji su sastavni dijelovi izvješća o donacijama, troškovima te o iznosu cijene za medijsko oglašavanje, svi sudionici izbora za Hrvatski sabor bili su dužni podnijeti sedam dana prije izborne nedjelje, dakle do ponoći, 27. lipnja. Cjelovita izvješća o financiranju promidžbe dužni su, pak, podnijeti 30 dana nakon izbora, dakle, zaključno do 4. kolovoza.

Izvješća dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav za nadzor financiranja promidžbe, a javnosti su dostupni na mrežnim stranicama DIP-a.

Na tim stranicama za sada su dostupna financijska izvješća stranaka Abeceda demokracije, Hrvatske stranke građanskog otpora, Pokreta za modernu Hrvatsku te SDSS-a, koji ima troje svojih kandidata u 12. izbornoj jedinici u kojoj osam zastupnika biraju pripadnici nacionalnih manjina, od čega tri srpske.H
Možda ste propustili...

ZAVRŠNA OSLOBODILAČKA VOJNO-REDARSTVENA AKCIJA DOMOVINSKOG RATA

Proslava 25. obljetnice Oluje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U SVETIŠTIMA

Velika Gospa uz maske, razmak i bez procesija

2

NADARENI – ZABORAVLJENI: OBITELJ LENDVAJ IZ POPOVAČE

Puna kuća genijalaca

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Jedna osoba preminula, a četiri su novooboljele