Osijek
23. OSIJEK STREET RACE SHOW OPRAVDAO OČEKIVANJA

Koroni unatoč, Osijek su
pohodili brojni natjecatelji
Objavljeno 28. lipnja, 2020.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Bio je to adrenalinski vikend koji je organizatorima Osijek Street Race Showa, 23. zaredom, iscijedio i zadnji atom snage. Otpočetka je natjecanje pripremano kao “COVOD-19 edition”, za što su se Rudolf Kalkan i ostatak ekipe iz Auto kluba Slavonija temeljito pripremili, osiguravši sve potrebno, od zaštitnih maski do dezinficijensa. Uklonili su i tribinu na startu, sve kako bi bilo što manje “gužvanja” publike. I onda je, kada je sve bilo spremno, došla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite da osobe koje dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine moraju 14 dana u samoizolaciju. Bio je to hladan tuš za organizatore, jer su vozači natjecatelji iz te dvije države, njih više od stotinu, redovito pohodili Osijek. Odluka Stožera značila je da tih vozača ove godine neće biti.

Kako je poručio Kalkan, ta im je činjenica kao organizatorima bila stresna, no, s obzirom na to da imaju dosta utakmica u nogama, nije dolazilo u obzir da se adrenalinski vikend odgodi. Iako je bilo malo skepse, pokazalo se kako je ta odluka bila dobra. Već u petak počeli su pristizati natjecatelji iz svih krajeva Hrvatske - Varaždina, Zagreba, Velike Gorice, Splita, Rijeke, Slavonskog Broda, ali i iz Slovenije, Njemačke i Austrije. Isto je bilo i u subotu, kada je održan prvi natjecateljski dan. Odlično pripremljena staza bila je pravi izazov onima koji su, gledajući u semafor, pokušavali što bolje ući u start i što brže odvoziti magična 402 metra.

Lijepo sunčano vrijeme pratilo je oba natjecateljska dana, jedini problemčić bio je paklena vrućina, ali ona ionako ide uz jurnjavu na pisti. Organizatori su se potrudili osigurati dva velika šatora gdje su vozači i njihovi timovi, ali i gledatelji, koji su stazu pohodili u velikom broju, tražili spas od vrućine. Gledatelji su, po običaju, na putu do starta zastajkivali u boksovima, dijelu staze gdje su natjecatelji parkirali svoja vozila. Vidjeti izbliza te moćne strojeve mnoge je oduševilo.

Organizator nije zaboravio na vozače kojima je koronagranica bila problem - osigurao je i live stream utrka. Bar prema komunikaciji preko društvenih mreža, Osijek Street Race Show bio je itekako gledan na daljinu. “Proći će ovo nesretno vrijeme i svakako se prvom prilikom vidimo u Osijeku, uvijek odličnom domaćinu utrka ubrzanja”, jedan je od komentara. M.Bugarić

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike