Osijek
NA RASKRIŽJU KRSTOVE I ZMAJ JOVINE

Ponovno problemi sa sustavom odvodnje
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
Ponovno su se pojavili problemi sa sustavom odvodnje u Donjem gradu. Zbog dužeg kišnog razdoblja u Krstovoj ulici nadomak raskrižja sa Zmaj Jovinom proteklog tjedna opet se kopalo uz otežano prometovanje.

Što se točno radilo na ovoj lokaciji raspitali smo se u Vodvodu Osijek, čiji su radnici posljednjih dana na spomenutoj lokaciji izvodili opsežne radove.

"Radila je PJ Odvodnja jer se dogodilo propadanje nad glavnim kanalom. Problem je za nekoliko dana saniran i sve je spremno za asfaltiranje. Da bi se ovom ulicom lakše prometovalo, za vrijeme radova povrh iskopa bila je postavljena čelična ploča, no ona će uskoro biti uklonjenja. Kada se ploča ukloni i obavi asfaltiranje, za stanare se sve vraća u normalu", poručuju iz Vodovoda.

No Donjograđani negoduju. Kažu da stari sustav odvodnje stalno pravi probleme, a novu kanalizaciju nikako da dočekaju.

"Sada je to problem na ovome raskrižuju, sutra na drugom i tako ukrug. Treba nam nova kanalizacija, o kojoj se samo priča već godinama", poručuje ljutiti stanovnik Krstove, te ističe kako je na sjevernoj strani GČ-a Donji grad (od Trga bana Jelačića prema Dravi) najveći problem činjenica da je dio ulica u proteklih pet godina dobio novi sustav odvodnje koji je, jasno, spojen na stari sustav, zbog čega na ovome području radnici Vodovoda svako malo kopaju na drugoj lokaciji.

Podsjetimo, prije nekoliko godina obavljena je rekonstrukcija i izgradnja vodovoda i kanalizacije u Crkvenoj, Lađarskoj i Kišpatićevoj ulici u vrijednosti od 12,5 milijuna kuna, a krajem 2018. godine staru kanalizacijsku mreža zamijenila je nova i duž cijele Banove ulice. Od tada je nove priključke dobilo 157 kućanstava, sve kroz projekt vrijedan čak 17 milijuna kuna. Riječ je o ulicama koje sve imaju sjecište s Krstovom, s obzirom na to da je ona žila kucavica cijelog spleta prometnica na ovome području. Stoga i ne čudi da su problemi sa sustavom odvodnje ovdje problem za koji nema rješenja izuzev izmjene starih kanalizacijih cijevi. No kako je riječ o investiciji koja je procijenjena na iznos između 15 i 20 mlijuna kuna, teško da takvo što Donjograđani mogu očekivati uskoro. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike