Mozaik
ODRŽAN 4. HANG LOOSE ROCKABILLY FESTIVAL

Uz glazbu i odjeću iz 50-ih i 60-ih godina vratili se u prošlost
Objavljeno 29. lipnja, 2020.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Iako u manjem obujmu zbog koronavirusa, u petak i subotu u dvorištu novog prostora održan je četvrti Hang Loose Rockabilly festival. Zbog epidemiološke situacije izostali su neki programi koji zahtijevaju bliže kontakte, poput tetoviranja ili friziranja.
- Prilagodili smo se aktualnoj situaciji, a to znači držati socijalnu distancu, pa smo iz programa izbacili plesne i kreativne radionice, isključili smo suradnju s društvom Naša djeca da djecu maknemo, ali bit će nagodinu vremena i za to. Izbacili smo tetoviranje, šminkanje, izradu frizura. buvljak, trgovinu rabljene robe, ali je susret ostao, kao i glazbeni programi oba dana. U petak je nastupio mađarski bend King Cat Rhythm, koji je koncert ponovio i u subotu popodne, što je bio izuzetan događaj za Vinkovce, jer rijetki su popodnevni događaji, posebice glazbeni. a navečer je nastupio i vinkovački bend, potom Wild Cows, bugi-wugi bend, koji je raspalio gledatelje. Imali smo ograničen broj ulaznica zbog koronavirusa te nisu mogli ući svi koji su željeli, pa je bio i onih koji su ostali pred ulazom, što nam je jako žao, iako smo naglasili da zbog novonastale situacije dođu ranije kako bi dobili ulaznicu. Bilo je mjesta za 200 ljudi, i tko je došao na vrijeme, ušao je - kaže Ana Vukoja, koja je uz supruga Matiju, vlasnica kafića Hang Loose, a zajedno organiziraju Hang Loose Rockabilly festival.


Dodaje i kako planiraju nagodinu organizirati festival koji glazbom, plesom, odjećom, frizurama podsjeća na šezdesete godine prošlog stoljeća. Dosadašnja tri festivala događala su se na igralištu vinkovačke gimnazije, a potom i na salašu Tena, malo izvan grada, i to se pokazalo kao dobra varijanta, jer sve se događalo izvan gradske vreve. Tu je bilo i više prostora, pa su se mogli vidjeti i automobili iz tog vremena, bilo je kućica s hranom iz 50-ih. Lani su na salašu Tena posjetitelji mogli vidjeti sajam malih kreativnih obrta, zatim Retro Yard Sale, buvljak starina, gdje su posjetitelji mogli kupiti sve što dolazi iz sredine prošloga stoljeća, pa se nije trebalo brinuti za odijevanje, igraonice za djecu pod vodstvom DND-a, plesne radionice za djecu i odrasle, pin-up fotonatječaj, izložba starodobnih i custom vozila, a u večernjem glazbenom programu nastupila su tri sastava, Johnny & his Rockin Tunes iz Zagreba, potom novi vinkovački bend Greasy Flat 4 te Pete & the Shine Brights iz Italije.M.Flego

Zbog epidemiološke situacije izostali su neki programi, poput tetoviranja ili friziranja
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike