Osijek
MK OSIJEK ORGANIZIRAO 19. MOTO SUSRETE

Uz stroge epidemiološke mjere ugostili bajkere iz 12 zemalja
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

Svoju povezanost i prijateljstvo s Moto-klubom Osijek bajkeri iz brojnih zemalja pokazali su na 19. moto susretima u organizaciji ovog osječkog kluba. Naime, pozivu domaćina odazvali su se bajkeri iz čak 12 europskih zemalja, a neki su prošli tisuće kilometara samo da bi sudjelovali na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja je održana prema strogim epidemiološkim uputama i preporukama. Primjerice, bajkeri iz Rumunjske do Osijeka su došli preko Mađarske, jer bi prolazom kroz Srbiju mogli tek tranzitno proći Hrvatskom, konkretno Osijekom. Uz Rumunje, tu su i bajkeri iz Švicarske, Njemačke, Italije, Mađarske, ali i brojnih dijelova Hrvatske i svi oni, naglasio je predsjednik MK Osijek Zdravko Bošnjak, pri dolasku morali su najprije izmjeriti temperaturu. Pravila nisu pošteđeni čak ni policajci.
- U petak pri otvorenju kampa posjetila nas je policija i naravno da smo im mjerili temperaturu. U preporuci civilne zaštite ne stoji kojim se djelatnostima, odnosno osobama mjeri temperatura pa tako nitko nije pošteđen. Isto tako, popisivali smo po jednoga predstavnika iz svakog moto-kluba i jednom rječju, držimo se propisa u potpunosti i to do te mjere da ne dozvoljavamo grupiranje više od pet osoba. Srećom pa je prostor oko katakombi prostran – pojasnio je Bošnjak.
Tradicionalno, na moto-susretima nakon otvorenja kampa prvoga dana upriličen je glazbeni program i bio je to nastup Still banda. U subotu su bajkeri odali počast poginulima u obrani grada Osijeka u Kapelici Kraljice mira, a u 15 sati započelo je službeno otvaranje susreta. U poslijepodnevnim satima upriličene su moto-igre, dok su u večernjim satima nastupili Kit Karson i Opća opasnost. Doručak i ispraćaj gostiju predviđen je za nedjeljno prijepodne.
- Nažalost, bajkeri iz Sjeverne Makedonije, s Kosova, kao i iz Srbije i Bosne i Hercegovine nisu mogli doći, no nadam se da ćemo sve nadoknaditi dogodine, kao što i vjerujem da će, uz sve mjere koje poštujemo, susreti proći bez ijedne zaražene osobe – dodao je Bošnjak. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike