Sport
IVAN MEŠTROVIĆ

Moja misija u klubu bila je gotova kad smo doveli Mađare
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
- U četverogodišnjem mandatu generalno smo učinili sve što smo obećali i trebali - kaže bivši predsjednik

Vezani članci

"BIJELI DIM" IZ GRADSKOG VRTA

Ferenc Sakalj novi je predsjednik NK Osijek

Kako je iznenada buknula, tako se i brzo smirila napetost oko promjena u rukovodećoj strukturi NK Osijek. Ivan Meštrović odradio je uspješan četverogodišnji mandat na poziciji predsjednika, ostaje uz NK Osijek, ali ne u dosadašnjoj funkciji.


Digla se prašina kada se saznalo kako je Meštrović završio svoj predsjednički mandat, svašta se pričalo i špekuliralo, a na kraju je sve ostalo u obitelji. Nikakve se dramatične promjene, bar zasad, nisu dogodile.

Nova uloga

Na kraju Meštrovićeva mandata na vidjelo su izišli i neki nepoznati detalji o kojima je spremno progovorio.


- Prvo želim naglasiti kako nikakvog senzacionalizma nije bilo oko mog odlaska s predsjedničke funkcije. Jednostavno mi je istekao mandat, koji je za moj ukus predugo i trajao. S Lörincom Meszarosem nema nikakvih neslaganja kako se to nagađalo u javnosti. Od početka našeg angažmana u NK-u Osijek nisam želio pozornost koju donosi predsjednička uloga, ali nakon što se pokazalo da nema pravih kandidata, odlučio sam se prihvatiti dužnost iz čisto lokalpatriotskih razloga. Uloga predsjednika NK Osijek za mene je bila privilegij, a danas sam sretan što sam mogao pomoći prvo u spašavanju NK Osijek, a poslije biti dijelom preobrazbe kluba u jedan od najjačih u HNL-u. Zapravo, moja misija u NK-u Osijek završila je onog trenutka kada je potpisan ugovor o kupnji dionica s mađarskim partnerima s Lörincom Meszarosem na čelu. Želio sam već tada ostati u ilegali, ali u to vrijeme nismo uspjeli pronaći čovjeka za predsjedničku funkciju jer nitko nije vjerovao našim ambicijama - ispričao je Ivan Meštrović.


Kraj predsjedničkog mandata ne znači i Meštrovićev oproštaj od NK Osijek. Ostat će dio projekta i bit će zadužen za dovršetak gradnje novog stadiona i kampa Škole nogometa na Pampasu.


- Zamoljen sam da se uhvatim tog posla. Ne bih previše pričao o Pampasu jer me već prijatelji zadirkuju kako ne znam ni o čemu drugom govoriti. Mogu samo dodati kako je gradnja već daleko odmaknula i sad je samo pitanje trenutka kada će se završiti.
Zadovoljstvo učinjenim

Četiri godine na čelu kluba Meštrović je opisao vrlo jednostavno.


- Generalno smo učinili sve što smo obećali i trebali. Bilo je stvari koje su mogle biti bolje, ali kada se sjetim u kakvom smo stanju preuzeli klub, onda mogu biti samo ponosan na sve što se učinilo u ove četiri godine. Svaku od njih mogu opisati jednom riječju. Prva godina - put u nepoznato, druga - vrhunac, treća - pozicioniranje u HR nogometu i početak gradnje stadiona, četvrta - kontinuitet života u vrhu HNL-a.


Pred kraj mandata Meštrović se suočio s možda i najvećim izazovom - funkcioniranjem kluba u doba koronavirusa.


- Način na koji smo reagirali na tu krizu čini me posebno ponosnim. Prvi smo u HNL-u prepoznali opasnost i prekinuli redovito djelovanje, prvi smo se organizirali preko online treninga, a prvi smo se i vratili na teren. Mislim kako smo time pokazali veliku odgovornost i profesionalnost u vrijeme stanke izazvane koronakrizom, što je samo dodatni dokaz kvalitetne organizacije kluba.


O svom nasljedniku govorio je biranim riječima.


- Ferenc Sakalj je od prvog dana uključen u sve procese oko kluba, pa se navijači ne trebaju zabrinjavati jer se njegovim dolaskom na čelo kluba mogu dogoditi promjene, ali samo još nabolje. U nekim stvarima Ferenc je i za vrijeme mog mandata bio aktivniji od mene. Nema straha za budućnost NK Osijek.


Za kraj je Meštrović dodao:
- Bio sam i ostajem navijač NK Osijek, a u budućnosti ću na utakmice, bile one u Osijeku ili izvan njega, rado dolaziti kada god mi vrijeme i poslovne obveze to budu omogućavale - zaključio je Ivan Meštrović.


Dalibor Keler
SVA SU OBEĆANJA ISPUNJENA
U četiri godine, koliko je Ivan Meštrović proveo na njegovu čelu, NK Osijek prošao je put od trnja do izlaska na veliku pozornicu. I pri tome su ispunjena baš sva obećanja koja su upućena s govornice u hotelu Osijek prilikom potpisivanja ugovora o kupnji kluba. Klub je spašen od propadanja, u međuvremenu se vratio u vrh hrvatskog nogometa i uvijek je igrao na europskoj sceni, a vrhunac je bio početak gradnje stadiona koji je praćen vojskom skeptika. Trofeji? Njih Meštrović nije obećao u prve četiri godine...
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike