Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE NA OKUPU

Tomić se nada Antoloviću, ali i povratnicima iz inozemstva
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

Prilično kvalitetnu momčad Petar Tomić imao je na okupu prvoga radnoga dana i prvom okupljanju nogometaša Cibalije nakon prekida prvenstva u Drugoj HNL, u kojem će Vinkovčani igrati i sljedeće sezone.

Premda je najavljen njegov odlazak, s Vinkovčanima i dalje trenira Renato Kelić. Sa spremljenim koferima čeka rasplet situacije, ali radi s "cibalijašima". Na treningu se pojavio i vratar Marijan Antolović, nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske, internacionalac u Poljskoj, BiH, Sloveniji, Izraelu, a dvije sezone bio je i član Osijeka. Posljednjih je godinu dana bio u redovima sjevernoirskog Glentorana, a trenutačno je u Vinkovcima.

- Njihova liga još nije nastavljena, a Antolović čeka rasplet. S njegovim dolaskom sigurno bismo imali prilično jaku vratarsku liniju, u kojoj nam je ostao i Borna Žitnjak, a tu su i mladići Petrović i Kavelj. Svakako je dobra vijest da su nam od iskusnijih igrača ostali Baraban, Čuljak i Bajić, a još smo u pregovorima oko ostanka Zgrabljića. Priključili smo i nekolicinu juniora. Naime, u momčadi ćemo sljedeće sezone, po svemu sudeći, morati imati četiri igrača rođena nakon 1. srpnja 1999., tako da u "rosteru" moramo imati bar sedam takvih mladića - pričao je trener Cibalije Petar Tomić, kojem će se na treninzima sljedećih dana trebao odazvati i Silvio Anočić. Međutim, on će trenirati s Vinkovčanima dok ne pronađe angažman u skladu sa svojom kvalitetom.

- Tko ne bi poželio takvog igrača? I njemu su vrata otvorena. Naravno, da Silvio želi i mora igrati u klubu višeg ranga od Cibalije.

U svakoj liniji jednog igrača žele svi treneri na početku priprema. Tomić ipak ima sličnu, nešto drukčiju želju.

- Vrati li se Antolović, bit ćemo odlično pokriveni na vratarskim pozicijama. Naravno, dobro bi došla dva-tri iskusnija igrača, ali prije svega, po meni, u veznoj i napadačkoj liniji.

Ima li naznaka da će se uskoro nešto dogoditi u tom smjeru?

- Čekamo jednoga igrača koji bi se trebao pojaviti sljedećeg tjedna. Radi se o povratniku u hrvatski nogomet - tajanstven je ostao Tomić.

Načuli smo kako igrač nije iz Vinkovaca, premda je težnja kluba vraćati svoje lokalne igrače koji su u drugim sredinama. Zasad ne mogu računati ni na kakvu pomoć iz prvoligaških sredina, pa ni one najbliže, osječke.

- Dobili smo malo na vremenu. Krećemo od nule, a ne kao na polusezoni, kada smo kretali u borbi za opstanak. Imamo već i kompletan program priprema, dovoljan broj utakmica prije početka sezone - pričao je Tomić.

Inače, Vinkovčani će prvu pripremnu utakmicu odigrati 4. srpnja, kada će dočekati drugu momčad Osijeka. Planirano je sudjelovanje na turniru u Ruščici i Donjim Andrijevcima, a "generalka" za novo prvenstvo Druge HNL bit će 8. kolovoza protiv BSK-a u Bijelom Brdu.

Krešimir Lacković
NA PROZIVCI 26 IGRAČA
Na prozivci su se Tomiću odazvali sljedeći igrači: Borna Žitnjak, Marijan Antolović, Ivan Petrović, Antonio Kavelj, Ivan Baraban, Kristijan Blažević, Arijan Benjamin Bilić, Mate Bajić, Tomislav Čuljak, Dominik Janović, Benjamin Karaula, Toni Karimović, Ivan Kukrika, Drago Lovrić, Karlo Miljanić, Adam Nikolić, Marijan Oršolić, Josip Sušić, Antun Svetić. Reme Šarić i Ronald Tovilović.
PRIPREMNE UTAKMICE
4. srpnja: Cibalia - Osijek II; 8. srpnja: Slavonac (Komletinci) - Cibalia; 11. srpnja: Dilj - Cibalia; 12. srpnja: Slobodnica - Cibalia; 18. srpnja: turnir u Ruščici (Cibalia, Dubrava Tim Kabel, Osijek II, Marsonia); 23. srpnja: Graničar (Županja) - Cibalia; 1. kolovoza: turnir u Donjim Andrijevcima (Cibalia, Tomislav, Oriolik, Zrinski); 8. kolovoza: BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia
Najčitanije iz rubrike