Regija
INVESTICIJE U FERIČANCIMA NISU STALE I VRIJEDNE SU VIŠE OD 4 MILIJUNA KUNA

Najviše novca ide u obnovu općinske zgrade i dogradnju društvenog doma
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
FERIČANCI - Unatoč svim nepredvidljivim okolnostima koje su u posljednjih mjesec dana preokrenule poslovne i životne prioritete zbog epidemije koronavirusa, dogovorene investicije u općini Feričanci nisu zaustavljene.Neke investicije već su završene, a neke su pri samom kraju. Jedna od kapitalnih investicija koja će za mjesec dana ugledati svjetlo dana obnova je zgrade Općine i dogradnja društvenog doma u Feričancima. Investicija je vrijedna gotovo tri milijuna kuna, a novac je Općina dobila iz fondova EU-a.

- Obnovljeno je krovište i pročelje te je postignuta energetska učinkovitost. Dograđeno je gotovo 200 kvadrata prostora za kuhinju, garderobu i sanitarni čvor uz dom, kako bi se ispunili određeni standardi za održavanje raznih svečanosti i manifestacija. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja srpnja – ističe načelnik Marko Knežević.

Jedan od završenih projekata je uređenje zgrade DVD-a u vrijednosti od 240.000 kuna. Općina je novac osigurala na natječaju LAG-a Karašica. Vatrogasni dom iznutra je uređen. Napravljen je novi strop, pod i rasvjeta te je postavljena PVC vanjska stolarija.

Jedan od važnijih dovršenih projekata, ističe načelnik Knežević, izgradnja je nogostupa u Ferićevoj ulici, u vrijednosti od 250.000 kuna.

- Nogostup je sagrađen na lijevoj strani ulice. Nexe grupa donirala je beton, a Općina je platila samo radove - objasnio je Knežević.

Na ulazu u društveni dom u naselju Vučjak Feričanci počelo je postavljanje nadstrešnice, a uređuju se i dječja igrališta te prostorije boćarskog kluba.

Vidljivi su radovi i na uređenju kanalske mreže. Sanirana je problematična oborinska odvodnja kod groblja u Feričancima, a u tijeku je uređenje odvodnih kanala u Kolodvorskoj ulici. Svi ti radovi izvode se radi sprječavanja poplava i štetnog djelovanja poplavnih voda.

Snježana Fridl
Slijede trg, kružni tok i nogostup
Do kraja godine očekuje se uređenje Trga Matije Gupca u samom središtu Feričanaca. Investicija je vrijedna 350.000 kuna. Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobiveno je 160.000 kuna, a ostatak iznosa uložit će Općina. Ove jeseni počinje i gradnja kružnog toka u središtu Feričanaca, koju će financirati Hrvatske ceste. Također, nastavit će se izgradnja nogostupa u Ulici Dore Pejačević u Feričancima, za što je Općina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a dobila 160.000 kuna, a uložit će i vlastita sredstva.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike