Kultura
1. PRANDAU FESTIVAL

Večeras u Donjem Miholjcu koncert Kvarteta Rucner
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Gudački kvartet Rucner (koji čine Snježana Rucner, Dragan Rucner, Ana Paula Knapić Franković, Ivana Penić Defar) gostovat će večeras (27. lipnja) u Donjem Miholjcu, a gošće kvartera bit će Ana Rucner - violončelo i Veronika Brzica - saksofon. Koncert će se održati u dvorcu Mailath, s početkom u 20 sati.

Na programu koncerta naći će se Kvartet broj 2. Josipa Mihovila Stratika, Nigunim Leva Kogana, Oblivion Astora Piazzolle, Kvartet opus 18 broj 2 Ludwiga van Bethovena, Czardas Vittorija Montija, SlavETNOnija Marijana Makara, Popevka i čardaš Emila Cossettija i Mala slavonska rapsodija Tomislava Uhlika.


Ovo je drugi od četiri koncerta u sklopu 1. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture. Projekt, koji je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Donjeg Miholjca, Povijesnom udrugom Mailath, Župom sv. Mihaela arkanđela i Glazbenom školom pri OŠ "August Harambašić" pokrenuo Grad Donji Miholjac, za cilj ima promociju orguljaške i komorne glazbe na koncertima vrsnih glazbenika, revitalizaciju bogatog kulturnog nasljeđa i glazbene tradicije obitelji Hilleprand van Prandau, a posebno njihova člana, Karla baruna Prandaua te predstavljanje bogate kulturno-povijesne baštine Donjeg Miholjca, ponajprije crkvenih orgulja i koncertnog prostora dvorca Mailath. Također, festival za cilj ima razvijati nove potencijale za razvoj kulturnog turizma.
Ulazak na koncert je slobodan. S.Fridl
Jedan od najljepših
"Dvorac Mailath-Prandau jedan je od najljepših dvoraca u Slavoniji i Hrvatskoj. Ljepota i originalnost dvorca nadmašuje mnoge druge slične dvorce. Slabo je poznat. Zato je na svima nama zadatak kroz razne projekte upoznati hrvatsku i europsku scenu s kulturnom baštinom Donjeg Miholjca", rekao je zamjenik gradonačelnik Donjega Miholjca Tomislav Brusač, idejni začetnik i glavni organizator festivala.
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike