Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Jedna osoba zaražena u VPŽ
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

Stožer Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je kako je jučer zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom na području županije. Epidemiolog dr. Miroslav Venus iznio je podatke o zaraženoj osobi:


-Radi se o muškarcu 30-ak godina. Bitno nam je da je ta zaraza po svemu sudeći unesena iz dalekih zemalja. S obzirom na to da je prilikom puta korišteno više prijevoznih sredstava, avion i vlak, s velikim čekanjima između postoji opcija da je i tijekom puta došlo do zaraze. Osoba se ponašala vrlo odgovorno stavila se samoinicijativno u 14-dnevnu izolaciju i tijekom samoizolacije je razvila simptome bolesti koji su blaži tzv. subfebrilitet, temperatura preko 37 i vrlo karakterističan simptom koji se javlja kod dosta oboljelih to je gubitak njuha i okusa. Od kontakata su samo obiteljski kontakti, dva člana obitelji koji nemaju simptome bolesti i njihovi nalazi su negativni. – rekao je Venus. Današnje priopćenje Stožera donijelo je dobre vijesti: 
-Na području naše županije nema novooboljelih. Naime, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 19 osoba, od toga i svi kontakti osobe koja je pozitivna na COVID 19. Svih 19 nalaza bilo je negativno. Do sada je obrađena ukupno 1.343 uzorka od početka pandemije COVID-a 19, na području županije, 10 je osoba zaraženo korona virusom, osam ih se oporavilo, jedna osoba je i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo. #OstanimoOdgovorni. – poručili su iz Stožera.

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?