Osijek
ŽUPANIJA PRODUŽUJE I PROŠIRUJE PROJEKT ZAŽELI POMOĆ U KUĆI

Anušić: Još će deset žena biti zaposleno kroz ugovor na 11 mjeseci
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

"Produžava se projekt Zaželi, Osječko-baranjska županija se prijavila na projekt. Do sada je 46 žena zaposleno kroz projekt Zaželi pomoć u kući - osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada. Najavljujemo produženje i proširenje projekta kroz aktivaciju još deset žena koje će biti zaposlene kroz ugovor na 11 mjeseci“, kazao je župan Ivan Anušić na konferenciji pojasnivši da je Osječko-baranjska županija nositeljica projekta uz gradove i općine.

Projekt provode Upravni odjel za zdravstvo i socijallnu skrb - pročelnica doc. dr. sc. Ivana Stanić te Odjel za EU fondove i investicije - pročelnica Nataša Tramišak.
Anušić drži da su projekti bitni i da su od velike pomoći posebno ženama koje u ovom trenutku teško nalaze posao, posebno u životnoj dobi u kojoj se zapošljavaju u ovom projektu. "Ovo je na koristi ne smo njima i njihovim obiteljima nego i krajnjim korisnicima", kazao je župan.

- Županija je osigurala bespovratna sredstva u iznosu od 8,6 milijuna kuna. Partneri su nam Hrvatsko zavod za zapošljavanje Osijek, centri za socijalnu skrb Osijek i Beli Manastir, domovi za starije i nemoćne osobe Osijek i Beli Manastir, općine Antunovac, Vladislavci, Draž i Darda te Grad Beli Manastir. Kroz prvi dio projekta zaposlili smo 46 žena i tri koordinatorice i pružili skrb za 234 korisnika. Relokacijom sredstava osigurali smo dodatna sredstva za deset novih žena i povećali pomoć u kući za još 40 korisnica u općini Antunovac. Dodatno smo osigurali dodatnu edukaciju za one žene koje skrbe u slučaju prevenciju u ovo vrijeme pandemije. Svakodnevno nam se javljaju oni koji su zainteresirani za produženje, odnosno pružanje daljnje skrbi. U prvoj etapi Županija je sudjelovala s 59 programa odnosno projekata Zaželi, dok u ovoj drugoj fazi dolazi 21 projekt. Svakako ćemo u veljači 2021., kada zadovoljavamo uvjete,  nastojati produžiti i prijaviti provedbu samog projekta - pojasnila je Stanić.

Darko Pejić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike