Novosti
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Nema aktivnih slučajeva zaraze
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

POŽEGA - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno nema aktivnih slučaja zaraze korona virusom COVID-19. Na analizu je poslano 18 uzoraka, svi su negativni, a 58 osoba je u samoizolaciji. Ukupno je testirano 1462 osoba. Danas je 44. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji. Informacija je to Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, s održane konferencije za novinare.


Župan Alojz Tomašević najavio je novi sastanak Stožera na kojem će bit donijete neke nove odluke, sukladno preporukama nacionalnog kriznog stožera. „Ponosni smo što smo županija s najmanjim brojem zaraženih, zahvaljujući građanima jer su se držali preporuka. U vrijeme iza nas te mjere su popustile i mi se vraćamo na isto, opasnost postoji i kod nas, u našoj  županiji. Možda smo malo olako pomislili da se ništa nije dogodilo, ali gledajući svečanosti gdje je puno ljudi, previše kontakata, navika rukovanja i grljenja, previše smo se opustili. To mora prestati , time spašavamo kako sebe, tako i naše bližnje, prijatelje“, upozorio je župan Tomašević.


Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije objasnio je kako su svi testirani, njih 18, negativni, a tijekom dana testirat će se još 45-ero. Veći broj tih osoba su s područja Prakaca i Lipika. B.S.T.