Sport
POTREBNO JE STRPLJENJE I RAZUMIJEVANJE

U subotu posebna regulacija prometa - polumaratonci su na ulicama
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

Vezani članci

OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

Na đir po Osijeku kreće se s maskama na licu

Ove subote, od 9 do 11 sati, u Osijeku će vladati posebna regulacija prometa i to u samom središtu grada, oko Trga Ante Starčevića, na dionici od Gornjeg do Donjeg grada (Kapucinska, Europska avenija i Cara Hardijana), u Tvrđi te u Strossmayerovoj ulici. Razlog za posebnu regulaciju prometa potpuno je opravdan, jer u subotu se trči 16. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona koji zbog posebnih okolnosti i straha od koronavirusa možda neće biti masovan kao nekih proteklih godina, ali očekuje se sudjelovanje približno tisuću natjecatelja u dvije utrke, onoj polumaratonskoj od 21.1 kilometar te u utrci građana na pet kilometara.


Kako bi trkači imali najbolju moguću sigurnost neke će ulice nakratko biti zatvorene za promet, a građani se mole za strpljenje i razumijevanje, uostalom, što je nekoliko minuta čekanja zbog jednog lijepog sportskog događaja koji se odvija u našem gradu. U trenutku kada trkači budu prolazili određenom dionicom te će prometnice biti zatvorene, vozači moraju biti strpljivi, a biciklisti, roleri i vozači električnih romobila oprezni, jer svojom neopreznom vožnjom također mogu biti ugroza za trkače koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske.


Slavonci glede vozačke kulture pokazuju određeni napredak, jer posljednjih godinu-dvije, srećom, nismo doživjeli neke prijašnje ružne scene, kao što su psovanje, trubljenje, vikanje, čak i svađa s policijom zato što zbog trkača netko mora sačekati nekoliko minuta.


Ljudi bi trebali biti sretni što se nešto lijepo događa u Osijeku, pa je preporuka da se tijekom subotnjeg prijepodneva Osječani i svi putnici namjernici naoružaju strpljenjem, zaborave na negodovanje i psovanje, a ako se automobilom zateknu u blizini gdje trkači prolaze, neka iziđu iz vozila i pozdrave natjecatelje.
Inače, kako se utrka bude odvijala i završavala, pojedine dionice cesta odmah će biti puštene u promet, a tramvajski promet funkcionirat će neometano, ali i uz manje zastoje kod starta i cilja utrke na Trgu Ante Starčevića. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike