Sport
SKUPŠTINA HRVATSKOG STRELJAČKOG SAVEZA

Novi mandat za Huberta Kišpala
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Redovna Izborna skupština Hrvatskog streljačkog saveza bila je prvobitno zakazana za sredinu svibnja, ali epidemija je malo poremetila taj raspored. No, vrhuška streljačkog sporta u Lijepoj Našoj našla se napokon na okupu u Velikoj dvorani Poslovnog centra Almeria, u Zagrebu. Od 152 delegata, njih 124 odlučivala su o tome tko će iduće četiri godine biti na čelu HSS-a. U igri su bila dvojica kandidata, "izazivač" Josip Ćelić i aktualni predsjednik Hubert Kišpal, koji je to na kraju i ostao. Novi (stari) predsjednik dobio je veliko povjerenje skupštinara, 81 glas bio je i više nego dostatan za reizbor u kojem njega, ali i kompletan Savez, čekaju novi izazovi.

Članstvo je očito prepoznalo ono što je Hrvatski streljački savez pod Kišpalovim vodstvom odradio od 2016 godine. Naši strijelci ostvarili su niz zapaženih i svjetski vrijednih rezultata, a prigodu za nastupe na najvećim smotrama dobio je nikad veći broj strijelaca. Hrvatska je bila domaćin značajnih priredbi (nagodinu je u Osijeku veliki EPSO), a ništa manje važna nije ni činjenica da je stanje u blagajni u plusu, i da se sve planirane akcije nesmetano planiraju i održavaju. Ipak, nekima, prije svih onima iz metropole, ni to nije bilo dostatno, pa su zato u dva navrata prethodnog mandata imali želju da se stanje na vrhu promijeni. No, takvi su očito i dalje u manjini, a o čemu svjedoči i brojka da je protukandidata Ćelića podržalo gotovo upola manje aktivnih glasača (42).

Kišpal je za predsjedničkog kandidata ponovno predložen od GSD-a Osijek 1784, čiji je član, a ovaj ugledni slavonsko-baranjski gospodarstvenik spreman je raditi sa svojim najbližim suradnicima, ali i svim ostalima na daljnjem razvoju hrvatskog streljaštva. Jedna od prvih akcija bit će modernizacija HSS-a te premijerni projekt sufinanciranja nabave oružja svim članicama u ukupnom iznosu od oko 42.000 eura.

Osim čelnog čovjeka, u visoka tijela izabrano je još nekoliko predstavnika iz Slavonije i Baranje. Tako je Zoran Ćelić (Osijek 1784) dobio povjerenje pri imenovanju jednog od dvojice dopredsjednika (uz Sinišu Viteza iz Dalmacijacementa). Davor Krušelj (Mars, Beli Manastir), i Vjekoslav Vučemilovič (Centar 1784 Osijek), među 11 su članova Izvršnog odbora, dok je Luka Kuduz (Metak, Osijek) voditelj Komisije za zakonske propise. N. Benčina
Možda ste propustili...

NEIZLAZAK U EUROPU NIJE KATASTROFA

Boto: Dovest ćemo između pet i deset novih igrača

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini